روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز گزارش کرده است که در نتیجه یک حمله سایبری از سوی ایالات متحده، یک پایگاه داده متعلق به سپاه پاسداران از بین رفته و این گروه امکان ردگیری نفتکشها را از دست داده است.
نیویورک تایمز در گزارش خود به نقل از دو مقام ارشد دولت آمریکا - بدون ذکر نام - نوشت که هدف از این حمل، از میان بردن توانایی ایران برای هدف گرفتنها کشتیها در خلیج فارس بوده است.
مقامهای دولتی به نیویورک تایمز گفتهاند که این حمله در روز ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) انجام شده است، در روزی که ایران یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد.
آن زمان اعلام شد که آمریکا قصد انجام واکنش متقابل داشته است، اما پرزیدنت ترامپ دقایقی پیش از آغاز حمله، دستور لغو آن را صادر کرد.
پیشتر روزنامه واشنگتن پست هم گزارش کرده بود که حمله سایبری ایالت متحده در این روز باعث «از کار افتادن سیستمهای کامپیوتری کنترل تجهیزات شلیک موشک و راکت» شده است.
مقامهای آمریکایی گفتهاند که این حمله باعث شد توانایی نیروهای سپاه پاسداران برای انجام حملههای مخفی علیه نفتکشها از بین برود. از زمان انجام این حمله سایبری در روز ۲۰ ژوئن، هیچ نفتکشی در خلیج فارس هدف قرار نگرفته است.
به گفته مقامهای آمریکایی، جمهوری اسلامی همچنان برای بازیابی این اطلاعات تلاش میکند.
صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، رسانه های محلی از وقوع دو انفجار مهیب در دو نفتکش در دریای عمان خبر دادند. این انفجارها منجر به آتشسوزی در آن نفتکشها شد.
وزیر خارجه ایالات متحده همان زمان در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آمریکا همچنین مدارک نقش ایران در حمله به نفتکشها را در اختیار شورای امنیت قرار داده بود.
پیش از این، آمریکا، ایران را مسئول خرابکاری در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود که یک ماه پیش از آن رخ داده بود.
تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح میدهند.
پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.