تهران تکنولوژی ماشه های انفجار اتمی را بررسی می کند

تهران تکنولوژی ماشه های انفجار اتمی را بررسی می کند

نيويورک تايمز زير عنوان «ديده بان مدرکی پيدا کرده است که ايران روی ماشه های اتمی کار می کند» می نويسد آژانس بازرسی جهانی اتمی، مايوس از امتناع ايران در جواب دادن به پرسش هايش، روز سه شنبه برای نخستين بار فاش کرد مدرکی دارد که نشان می دهد تهران روی يک تکنولوژی بسيار پيچيده ماشه های اتمی کار می کند، که به گفته کارشناسان می تواند فقط برای يک منظور مورد استفاده قرار گيرد: منفجر ساختن بمب اتمی.

اين افشاگری آژانس بين المللی انرژی اتمی لابلای گزارشی ۹ صفحه ای است که آژانس درباره روند پيشرفت برنامه اتمی ايران منتشر ساخته است.

آژانس نمی گويد مدرک از کجاآمده است و درباره اتهام نيز وارد جزئيات نمی شود.

در همين حال آمار و ارقام منعکس در گزارش گويای آن است که ايران فائق آمدن بر عوارض ناشی از حمله ويروس کامپيوتری موسوم به استاکس نت را شروع کرده است - حمله ای که تقريبا دو سال پيش انجام گرفت و به نظر می رسد هدف آن فلج ساختن روند توليد سوخت اتمی در ايران بود.

آژانس بر مبنای بازرسی های اخير بازرسانش به اين نتيجه رسيده است که ميزان توليد اورانيوم دارای غلظت پائين در جايگاه اصلی توليد آن در نطنز اکنون اندکی بيشتر از ميزانی است که پيش از ضربه ناشی از استاکس نت جريان داشت.

بنجامين نتانياهو نخست وزير اسرایيل روز سه شنبه در يک جلسه مشترک دو مجلس کنگره آمريکا از آمريکا خواست تهديد نظامی عليه تاسيسات اتمی ايران را از گزينه های پيش رو حذف نکند.
آقای نتانياهو گفت «رژيم آخوندی برنامه اتمی خود را در سال ۲۰۰۳ فقط يک بار برای مدتی کوتاه متوقف گذاشت و آن هنگامی بود که پس از حمله آمريکا به عراق از احتمال اقدامی نظامی عليه خود می ترسيد.»

تخمين های رسمی آمريکا و اسرایيل گويای آن است که ايران کماکان دست کم يک سال، و یا احتمالا، چندين سال با توانایی توليد بمب اتمی فاصله دارد.

آژانس بين المللی انرژی اتمی از اوايل سال ۲۰۰۸ بارها تهران را به وارد ساختن ابعاد نظامی در برنامه اتمی خود متهم کرده است.