برداشتن ماسک در برنامه طنز تلویزیونی خندوانه که از شبکه نسیم صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران پخش میشود در شرایطی که پاندمی کرونا هنوز ادامه دارد با انتقاد کارشناسان بهداشتی روبرو شد.
وزارت بهداشت ایران از نهم تا دهم خرداد، ۲۳۲ مورد جدید ابتلا و ۵ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ را ثبت کرد.
آمار مبتلایان در شرایطی اعلام میشود که میزان تست روزانه کرونا در ایران نیز به شدت پایین آمده است.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح جامعه نیز کاهش یافته و آنطور که تعدادی از رسانههای داخل ایران گزارش دادهاند به زیر ۲۰ درصد رسیده است. در ماههای گذشته مقامات بهداشتی کشور، همواره مردم را از «عادیانگاری» بر حذر داشتهاند.
این در حالی است که هفته گذشته، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت ایران در حاشیه هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو به دبیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت که ایران کرونا را مهار کرده است.
برخی معتقدند زمانی که وزیر بهداشت چنین اظهار نظری میکند چنین اقداماتی نیز دور از انتظار نیست.
همچنین ببینید: کرونا در ایران | ارائه آمار مشابه ابتلا و مرگ در دو روز پیاپی؛ وزیر بهداشت مدعی مهار کرونا در ایران شد
به گفته رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، بیش از ۵۰۰ نفر به دلیل ابتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
از طرفی، وزارت بهداشت ایران میگوید هنوز بالای ۶ میلیون نفر فرد واجد شرایط که سه ماه از تریق دز دومشان گذشته است هنوز دز سوم واکسن را دریافت نکردهاند و تنها ۳۳درصد از افراد دز سوم را زدهاند.
یک عضو کمیته علمی ستاد کرونا از این اقدام برنامه تلویزیونی خندوانه انتقاد کرد و گفت «یک برنامه تلویزیونی نمیتواند برای خودش چنین تصمیمی بگیرد.»
مسعود یونسیان گفت این کار «جای برخورد دارد.»
او افزود که بر اساس آخرین نتیجهگیریهای کمیته علمی، فعالیتهای اجتماعی را میتوان از سر گرفت اما این به معنای عدم استفاده از ماسک یا رعایت فاصله اجتماعی نیست.
یک عضو دیگر کمیته علمی ستاد کرونا نیز تأکید کرد که شرایط کرونا «غیرقابل پیشبینی» است و اینکه یک رسانه «امید واهی» بدهد نادرست است.
مجید مختاری گفت در حال حاضر برخی از افراد برای بیماری دیگری به بیمارستان مراجعه میکنند اما مشخص میشود به کرونا مبتلا هستند.
پس از انتقادها به این اقدام برنامه خندوانه، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت ایران نیز گفت تصمیمگیری درمورد لغو یا ادامه رعایت شیوه نامههای بهداشتی را وظیفه ستاد ملی مقابله با کرونا است.
از سوی دیگر، شماری از رسانههای ایران گزارش دادند که مجوز برداشتن ماسک از سوی شورای سلامت سازمان صدا و سیما صادر شده بود.
تهیهکننده خندوانه به خبرگزاری تسنیم گفته است که این کار با اجازه «مدیران صدا و سیما» انجام شد.
مدیران شبکه نسیم نیز گفتهاند که حذف ماسک تنها شامل استودیوی خندوانه میشود و شامل دیگر برنامههای این شبکه نمیشود.