TODAY'S ZAMAN روزنامه انگليسی زبان ترکيه زير عنوان "اعتراض ها، گل را در جريان ديدار از ايران دروضعيتی دشوار گذاشت" می نويسد نخستين سفر رسمی عبدالله گل رئيس جمهوری ترکيه به ايران با تظاهراتی اعتراضی مصادف شد، که يک کشته و دهها مجروح بجا گذاشت، و آقای گل را برای اتخاذ موضعی که می توانست انتخاب کند در وضعيتی دشوار قرار داد.
آقای گل که با محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد، و علی لاريجانی رئيس مجلس برای مذاکره در باره مناسبات دو کشورملاقات هائی داشت، روز دوشنبه گفت دولت ها در خاورميانه بايد به خواست های ملت هايشان گوش کنند، اما از هرگونه اشاره ای به ايران اجتناب ورزيد. او که در يک کنفرانس خبری مشترک با حضور آقای احمدی نژاد صحبت می کرد هنگامی که در باره شورش های اخير مردمی در تونس و مصر اظهار نظر می کرد گفت "وقتی رهبران و روسای کشورها به خواست های مردم توجه نمی کنند مردم خودشان برای تحقق بخشيدن به خواست هايشان وارد عمل می شوند".
آقای گل آخر شب همان روز در جمع خبرنگاران ترک نيز از اظهار نظر مستقيم درباره تظاهراتی که در ايران به نشانه حمايت از اعتراض های مردمی در مصر و تونس برگزار شده بود خودداری کرد. اما وقتی خبرنگاران يادآور شدند که شبکه های تلفن موبيل و ارتباطات اينترنتی به سبب محدوديت هائی که مقامات ايرانی برای جلوگيری از گسترش تظاهرات وضع کرده اند قطع شده است آقای گل ضمن اينکه بنظر می رسيد از محدويت ها انتقاد می کند گفت "شبکه های تلفن موبيل را می توان قطع کرد اما تلويزيون ها همه چيز را نشان می دهند. بايد ازاقداماتی که مغايربا خواست مردم است اجتناب ورزيد".
محدوديت های روز دوشنبه برهيات رسمی همراه آقای گل نيز اثر گذاشته بود و ارتباطات ضروری با وزارت امورخارجه ترکيه و دفتر آقای گل در آنکارا از طريق يک سرويس تلگرافی مستقر در سفارت ترکيه در تهران انجام می گرفت.
ترکيه از اعتراض های مردمی در مصر، که حسنی مبارک رئيس جمهوری آن کشور را پس از سه دهه حکمرانی به استعفا واداشت حمايت کرده است، وايران نيزاين وقايع را به عنوان پيروزی مردم بر يک ديکتاتور مورد حمايت غرب تحسين می کند. اما مقامات ايران به اعتراض هائی که در داخل کشور خودشان می شود به عنوان يک توطئه غربی برای سرنگون سازی رژيم ايران می نگرند - ادعائی که توسط رهبران اپوزيسيون تکذيب شده است.
روز سه شنبه قانونگذاران از قوه قضائيه خواستند برای رهبران اپوزيسيون بخاطر ناآرامی های پس از تظاهرات روز دوشنبه حکم مرگ صادر کند. عفو بين الملل، بريتانيا و آمريکا واکنش مقامات ايران به اعتراض ها را تقبيح و محکوم کرده اند.
آقای گل همچنين از فساد و عدم نظارت به عنوان بعضی از مشکلات اصلی در رژيم های استبدادی ياد کرد. آقای گل با اين تاکيد که شورش های اخير در مصر و تونس از بی عدالتی های ناشی از فقدان نظارت مايه گرفته است به خبرنگاران گفت " بی عدالتی، فساد، عدم حسابرسی و جوابگوئی و سوء استفاده از منابع بزرگترين مشکلات رژيم های استبدادی است".