روز چهارشنبه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بنا داشت تا درباره فیلتر شدن شبکه ارتباطی تلگرام تصمیمگیری کند، اما به دلیل به حد نصاب رسیدن اعضا برای رایگیری، تصمیمگیری به جلسه آینده موکول شد.
محمدعلی اسفنانی، سخنگوی این کارگروه به ایسنا گفت که " نگرانیهای موجود در مورد شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام" در این جلسه طرح و بررسی شده اما رایگیری و تصمیمگیری نهایی انجام نشده است.
این جلسه به ریاست دادستان کل کشور برگزار شد.
جلسات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه هر دو هفته یک بار در روزهای چهارشنبه برگزار میشود و اگر طرفداران فیلتر شدن فوری تلگرام درخواست جلسه فوقالعاده نکنند تصمیمگیری نهایی به دو هفته دیگر موکول خواهد شد.
به گفته آقای اسفنانی "یک سری نگرانی هایی" برای مسئولان کشور "به خصوص در مورد محتوای مجرمانه و اخلاقی در شبکههای اجتماعی" ایجاد شده است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده که تنها ۶ عضو این کارگروه در جلسه حضور داشتهاند. به این ترتیب به نظر میرسد همه نمایندگان دولت که عضو این کارگروه هستند در جلسه حضور نداشتهاند. این موضوع میتواند به مخالفت دولت با فیلتر شدن یکی دیگر از شبکههای ارتباطی و اجتماعی در ایران تعبیر شود.
تلگرام یکی از شبکههای ارتباطی محبوب در ایران است و به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، ۱۴ میلیون نفر در ایران از آن استفاده میکنند.
در روزهای اخیر فعالیت تلگرام در ایران با اختلال و قطعی موقت مواجه بوده است. این اختلالات پس از آن رخ داد که موسس این شبکه پیامرسان اعلام کرد درخواست ایران برای جاسوسی از شهروندان را رد کرده است.
اما وزیر ارتباطات ایران گفت که تماسهای مدیران آن وزارتخانه با مسئولان تلگرام به منظور بستن شبکههای غیراخلاقی بوده است. او همچنین ارتباط اختلال در دسترسی به تلگرام را مربوط به کندی کانالهای ارتباطی در خارج از ایران دانست و تاکید کرد به فیلترینگ ارتباطی ندارد.