رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه زمزمههای مذاکره با آمریکا درباره مسائل منطقه شنیده میشود، اعلام کرد که ضررهای مذاکره با آمریکا را به مسئولان سطوح بالای کشور گفته است و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند.
آیت الله علی خامنهای روز یکشنبه ۲۸ شهریور در سخنان خود در جمع فرماندهان سپاه پاسداران با بیان اینکه بی اعتمادی مطلق به آمریکا باید ترویج شود گفت: "آمریکاییها اصرار دارند که ما با آنها درباره مسائل منطقه غرب آسیا به ویژه سوریه، عراق، لبنان و یمن مذاکره کنیم." او اضافه کرد که هدف آمریکا از این درخواست مذاکره، جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی در منطقه است.
رهبر جمهوری اسلامی در این بخش از سخنان خود گفت: "برخی حاضر نیستند بیاعتمادی مطلق به آمریکا را قبول کنند و اگرچه به زبان می گویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا، در آنها وجود ندارد."
او سپس اضافه کرد: "هنگامی که در انسان احساس دشمنی و بی اعتمادی واقعی به طرف مقابل وجود داشته باشد، در مذاکرات و دیدارها، الزامات آن را رعایت می کند و به گفتههای طرف مقابل مطلقا اعتماد نخواهد کرد."
اگر چه آیت الله خامنهای به مقام خاصی در جمهوری اسلامی که مایل به مذاکره با آمریکاست اشاره نکرده، اما به نظر می رسد اشاره رو به برخی از مقامات دولتی است چرا که تنها مقامات دولت حسن روحانی از جمله مقامات وزارت امور خارجه در مذاکره با آمریکا حضور داشتهاند.
آیت الله خامنه ای لغو نشدن کامل تحریم های ایران در پی توافق هسته ای را بارها دلیل بیاعتمادی به مذاکره با آمریکا عنوان کرده است حال آنکه دولت ایالات متحده بارها اعلام کرده که تحریمهای باقی مانده آمریکا علیه ایران به مسئله تروریسم و حقوق بشر مربوط است و ربطی به مذاکرات هستهای ندارد.
جمع آوری سازمانهای نظامی حرف غلطی است
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه جمع آوری سازمانهای نظامی موجب پیشرفت برخی از کشورها شده است، گفت: "باور این سخنان از کسانی که به آنها نسبت داده شده، بسیار سخت است، اما اگر چنین سخنانی واقعاً بیان شده باشد، حرف غلطی است."
او با بیان اینکه کشورهایی که سازمان های نظامی خود را جمع آوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند بلکه وادار به این کار شدند.
چندی پیش گزارشهایی از سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شد که در آن گفته بود ژاپن و آلمان به این دلیل پیشرفت کردند که سازمان های نظامی خود را حذف کردند.
رهبر جمهوری اسلامی نه تنها پاسخ این اظهارات منسوب به آقای هاشمی رفسنجانی را داد بلکه نظر رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه ایران را مبنی بر اینکه مذاکرات، سایه تهدید نظامی را از سر ایران برداشت، رد کرد.
او گفت: "در طول سالهای گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به دلیل فلان اقدام بوده است، در حالی که این سخنان صحیح نیست، زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، اقتدار دفاعی و نظامی و ایجاد ترس در دشمن بوده و خواهد بود."
پیشتر، حسن روحانی و برخی از مقامات وزارت امور خارجه ایران با اشاره به وجود تهدیدهای نظامی جدی علیه ایران پیش از آغاز مذاکرات هستهای با رویکرد جدید دولت جمهوری اسلامی، رفع این تهدیدها را از دستاوردهای مذاکرات هستهای دانسته بودند.
آیت الله خامنه ای در ادامه سخنان خود در جمع فرماندهان سپاه، ضمن تاکید حمایت قاطع از سپاه و تاکید بر نقش این سازمان در امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی، گفت که سپاه پاسداران در حوزه های امنیت فرهنگی و فکری نیز باید نقش آفرینی کند.