بیست روز بعد از اعتراضات گسترده در شهرهای ایران و نقش فضای مجازی برای انعکاس این اعتراضات، روحانیون ارشد محافظه کار ابراز نگرانی خود را از فضای مجازی به شدت بروز می دهند. در تازه ترین رویداد، احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن اینکه فضای مجازی را «بلای جان نظام» خوانده، از تصمیمات قریب الوقوع آیت الله خامنه ای در این حوزه خبر داده است.
از روز ۷ دی در مشهد و بعد بیش از ۸۰ شهر ایران اعتراضات گسترده ای به نظام جمهوری اسلامی و رهبران آن صورت گرفت که دست کم ۲۵ معترض کشته و صدها نفر بازداشت شدند.
حکومت جمهوری اسلامی ایران، در میانه اعتراضات روی به بستن فضای مجازی آورد تا اعتراضات را سرکوب کند. اقدامی که با واکنش مقام های آمریکا و نهادهای بین المللی روبرو شد.
پرزیدنت ترامپ صراحتا وعده داد که به مردم معترض ایران کمک کند و معاون مایک پنس نیز گفت آمریکا در کنار مردم ایران است.
روز پنجشنبه ۵ بهمن، احمد جنتی که همزمان با ریاست خبرگان رهبری، دبیری شورای نگهبان را برعهده دارد، درباره فضای مجازی گفت «این فضای مجازی بلا و مشکلی است که به جان ما افتاده است».
او همچنین خبر داد که آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران به تازگی با کارشناسان فضای مجازی جلسه ای داشته و قرار است تصمیماتی در این مورد بگیرد.
در ایران، توئیتر، فیسبوک، یوتیوب و بسیاری دیگر از سایتها و سرویس دهندگان فیلتر و ممنوع هستند اما از آیت الله خامنه ای تا مقام های دولتی، در توئیتر حساب رسمی دارند.
اعتراض آمریکا
همزمان با ادامه تظاهرات خیابانی در ایران، دولت پرزیدنت ترامپ روز سه شنبه ۱۲ دی از تهران خواست به محدود کردن دسترسی شهروندان ایرانی به اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، معاون وزیر خارجه آمریکا گفت ایالات متحده از ایران میخواهد «این سایتها را باز کند؛» و افزود اینستاگرام، تلگرام و برنامههای دیگر، «مسیرهایی مشروع برای ارتباط هستند.»
استیو گلدستاین اضافه کرد که ایالات متحده همچنان از طریق حسابهای وزارت خارجه در فیسبوک، توئیتر و دیگر بسترهای اینترنتی با ایرانیها به زبان فارسی در ارتباط است.
احمد جنتی در حالی رئیس مجلس خبرگان رهبری است که وظیفه این مجلس نظارت بر عملکرد رهبر و گزارش تخلفات اوست اما در سالهای گذشته این مجلس عملا با حضور منصوبان و مقام های زیر دست آقای خامنه ای تشکیل شده است.
در روزهای اخیر برخی دیگر روحانیون سنتی و محافظه کار نیز از فضای مجازی انتقاد کرده بودند. از جمله، آیت الله مکارم شیرازی که گفته بود بسیاری از تخلفات ریشه در فضای مجازی دارند.