توفان شن در سیستان و بلوچستان؛ نماینده زابل: منطقه تبدیل به "جهنم شده است

توفان شن در استان سیستان و بلوچستان ایران همچنان ادامه دارد و باعث ایجاد بحران در مناطق شهری و روستایی شده و چند هزار نفر را هم راهی بیمارستان‌ها کرده است. نماینده زابل می‌گوید که وضعیت به قدری بحرانی است که منطقه تبدیل به "جهنم" شده است.

رسانه‌های ایران گزارش می‌دهند که بادهای موسمی سیستان موسوم به بادهای ۱۲۰ روزه امسال زودتر از موعد مقرر وزیدن گرفته و باعث غافلگیری مردم منطقه و مسئولان محلی شده است.

وبسایت محلی "عصر هامون" گزارش داده که در نتیجه وزش این بادها و ایجاد طوفان شن تا روز شنبه ۲۶ تير، ۴۰۰ روستا زیر شن "دفن" شده و سه هزار و ۵۰۰ نفر راهی بیمارستان شده‌اند.

اخبار مربوط به توفان شن سیستان و بلوچستان در رسانه‌های رسمی ایران بازتاب چندانی نداشته است.

غلامرضا اربابی، مدیرکل بحران استان سیستان و بلوچستان به خبرگزاری تسنیم گفت که روز شنبه سرعت وزش باد به ۷۲ کیلومتر بر ساعت رسیده و شدت گرد و خاک در منطقه هفت برابر حد مجاز و دو و نیم برابر حد بحرانی است.

ناصر چرخ‌ساز، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران نیز که به منطقه سفر کرده، بحران ریزگرد در ۴۰۰ روستا را تایید کرده و گفته که این نهاد ماسک و سبد غذایی در میان مردم توزیع کرده است.

با وجود این که مقامات محلی از تحت کنترل بودن اوضاع در منطقه خبر می‌دهند اما احمد‌علی کیخا، نماینده مردم زابل در مجلس ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از بحرانی بودن وضعیت خبر داده و گفته که توفان شن، این منطقه را تبدیل به "جهنم" کرده است.

او تاکید کرده است: "توفان زابل که باعث آلایندگی شدید برای ساکنان این منطقه شده کمتر از زلزله چند ریشتری نیست."

سازمان بهداشت جهانی اردیبهشت ماه امسال گزارش داد که زابل با قرار گرفتن با مقیاس ۲۱۷ به عنوان دارنده آلوده‌ترین هوا در سال ۲۰۱۵ میلادی انتخاب شده است.

زابل و دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان در معرض مداوم ریزگردها (ذرات ریز گرد و غبار معلق در هوا) قرار دارد.

این سازمان بین‌المللی می‌گوید که وجود ذرات معلق و هوای آلوده باعث سرطان ریه، مشکلات تنفسی و بیماری‌های قلبی و ریوی می‌شود و امکان حملات قلبی مرگبار را به شدت افزایش می‌دهد.