تداوم درگیری‌ها در استان سیستان‌و بلوچستان؛ منابع از «انفجار مهیب» و «تلفات سنگین» خبر می‌دهند

درگیری مسلحانه میان نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی و شماری افراد مسلح در محدوده جهادآباد شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان (عکس آرشیو)

دو رسانه محلی که اخبار استان سیستان‌و بلوچستان را پوشش می‌دهند روز سه‌شنبه ۲۱ مهر اعلام کردند در ادامه درگیری‌ها میان نیروهای حکومتی و افراد مسلح، مناطق «پیرسوران» در بخش کورین زاهدان و ارتفاعات «چاه‌احمد» شهرستان تفتان صحنه برخوردهایی سنگین بوده است.

رسانه خبری «حال‌وش» روز سه‌شنبه از شنیده شدن صدای دست‌کم دو «انفجار مهیب» در منطقه «پیرسوران» از توابع بخش کورین شهرستان زاهدان خبر داد.

حال‌وش به نقل از منابع محلی اعلام کرد، شدت این انفجارها بسیار بالا بوده و ساکنان منطقه احتمال می‌دهند که پایگاه نظامی پیرسوران، واقع در ارتفاعات کوه «کله»، هدف حمله قرار گرفته باشد.

همزمان با این انفجارها، گزارش‌هایی نیز از «درگیری‌های سنگین» و «تمام‌روزی» در ارتفاعات «چاه‌احمد» شهرستان تفتان منتشر شده است.

به گزارش حال‌وش، درگیری میان نیروهای حکومتی و افراد مسلح که از ساعت ۶ صبح روز سه‌شنبه آغاز شد، با «تلفات سنگین» نیروهای نظامی حکومت و شبه‌نظامیان «لشکر فاطمیون» همراه بوده است.

براساس این گزارش بیش از ۲۰ نفر از نیروهای حکومتی و مزدوران فاطمیون در این درگیری کشته‌ شده‌اند.

شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان هم اعلام کرد درگیری نیروهای حکومتی با افراد مسلح در منطقه چاه‌ احمد شهرستان تفتان، به ارتفاعات کشیده شده است.

به گزارش این شبکه، نیروهای حکومتی در این درگیری از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده کردند و نیروهای نظامی کمکی نیز به محل درگیری اعزام شدند. گزارش‌هایی هم از استقرار و کمین نیروهای نظامی حکومتی در محور زاهدان به خاش و در ارتفاعات منتشر شده است.

درگیری بین نیروهای سپاه، ارتش و انتظامی با گروه‌های مسلح در استان سیستان‌و‌بلوچستان که از خرداد امسال شروع شده در ماه مهر شدت گرفته و از مناطق مرزی به شهرهایی مثل زاهدان، سراوان، راسک و نیکشهر رسیده است.

مقام‌ها و رسانه‌های حکومتی این حملات را به گروههای «تروریستی، تکفیری» و عمدتا «جیش‌العدل» نسبت می‌دهند در حالیکه رسانه‌های محلی و برخی گزارش‌های خارجی از گروهی به نام «جبهه مبارزین مردمی» نام می‌برند که مسئولیت بخشی از حملات را پذیرفته است.

کشته شدن نصرت افتخاری، معاون انتظامی استان سیستان‌و‌بلوچستان، براثر انفجار بمب کنار جاده‌ای در منطقه چشمه زیارت زاهدان در روز ۱۷ مهر و کشته‌شدن «رئیس پلیس پیشگیری شهرستان فاریاب» در شامگاه پنج‌شنبه ۱۶ مهر بر اثر تیراندازی افراد مسلح، از مهمترین تحولات این درگیری‌ها بوده است.