وکیل شروین حاجیپور، خواننده ترانه اعتراضی «برای»، با انتقاد از استفاده تبلیغاتی برخی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از این ترانه، به رویکرد دوگانه حکومت دراین باره اعتراض کرد.
مجید کاوه، وکیل دادگستری، در صفحه «ایکس» با اشاره به صدور مجازات حبس، ممنوعیت خروج و مجازاتهای تکمیلی دیگر برای شروین حاجیپور «بابت خلق اثر هنری برای» در مهرماه ۱۴۰۱ نوشته: «اما اكنون بعداز٢١ماه اين آهنگ براى جلب مشاركت حداكثرى ازستادها پخش وشعارانتخاباتى ميشود.»
در حالیکه ترانه «برای»، به یکی از سرودهای اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ بدل شده بود، پخش آن در برخی ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان با انتقاد کاربران مواجه شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به نوشته مجید کاوه، شعبه اول دادگاه انقلاب ساری شروین حاجیپور را برای خلق این اثر هنری، «تحت پیگرد» قرار داده و او را به «اتهام اغوا وتحريك مردم به كشتار و تبليغ عليه نظام به٤٤ماه حبس،٢سال منع خروج ازكشور ومجازاتهاى عجيب تكميلى» محکوم کرده است.
این وکیل دادگستری در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، که تصویرش را در صفحه «ایکس» منتشر کرده خواستار نقض حکم محکومیت شروین حاجیپور و صدور حکم برائت او شده است.
همزمان با اولین روزهای اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱، شروین حاجیپور با گردآوری برخی از آرزوهای معترضان که در پیامهای توییتری بازتاب یافته بود، آنها را در قالب ترانهای به نام «برای» اجرا کرد.
این نماهنگ در مدت کوتاهی حدود ۴۰ میلیون بازدیدکننده داشت.
شروین حاجیپور بعد از انتشار ترانه «برای»، مدتی در بازداشت به سر برد و ویدئوی این ترانه هم از صفحه اینستاگرام او حذف شد.
با این حال، آهنگ «برای» از سوی سایت آکادمی «گرمی» به عنوان سرود غیررسمی معترضان علیه حکومت ایران معرفی شد و برای شروین حاجیپور جایزه «آهنگ برای تغییر اجتماعی» را به ارمغان آورد.
مجله «تایم» هم شروین حاجیپور را به عنوان یکی از «۱۰۰ شخصیت تاثیرگذار سال ۲۰۲۳» میلادی معرفی کرد.