ایران، در اقدامی که ایالات متحده آن را تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر برنامه موشکی بالستیک آن کشور میداند، تلاش کرد تا ماهوارهای را در مدار زمین قرار دهد؛ اما این تلاش ایران بار دیگر با شکست رو به رو شد.
یک مقام وزارت دفاع جمهوری اسلامی گفت ایران روز یکشنبه یک ماهواره ساخت داخل را با موفقیت پرتاب کرد، اما نتوانست آن را در مدار زمین قرار دهد.
به گزارش رویترز، این مقام به تلویزیون دولتی گفت که ماهوارهبر «با موفقیت پرتاب شد ... به بیشتر اهدافمان رسیدیم ... اما ماهواره ظفر طبق برنامه به مدار نرسید.»
پرتاب امروز ماهواره جدیدترین بخش از برنامهای است که ایالات متحده میگوید به تهران کمک میکند فناوری موشکی بالیستیک خود را توسعه دهد.
ژانویه سال گذشته، تلاش ایران برای پرتاب ماهواره تصویربرداری «پیام امیرکبیر» با استفاده از راکت «بصیر» ناموفق بود و پس از آن در فوریه یک تلاش دیگر آن کشور برای پرتاب ماهواره کوچک «دوستی» با استفاده از راکت سفیر ناکام ماند. ایران همچنین در ماه فوریه در مرکز فضایی استان سمنان یک تجربه آتش سوزی مرگبار، که منجر به کشته شدن سه تن از پژوهشگران شد، و پس از آن در ماه اوت هم انفجار مهیب و فاجعه بار راکت در سکوی پرتاب را تجربه کرد.
طبق گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل مستقر در واشنگتن، راکت فضاپیمای سیمرغ «شبیه خانواده راکتهای سه مرحلهای اونهای کره شمالی است.»
به گفته این مرکز، «هرچند سیمرغ در ظاهر برای قرار دادن ماهواره در مدار طراحی شده است، اما مقامهای اطلاعاتی آمریکا درباره امکان بالقوه به کارگیری فناوری موتور پیشران راکت برای توسعه موشکهای دوربرد شهادت دادهاند.»
گزارش آنلاین پروژه «تهدید موشکی» مرکز مطالعات، به گزارش سال ۲۰۱۷ نهادهای اطلاعاتی آمریکا اشاره میکند. در آن گزارش چنین نتیجهگیری شده است که «پیشرفت در برنامه فضایی ایران میتواند مسیر توسعه موشکهای بالیستیک قارهپیما را کوتاه کند؛ زیرا راکتهای ماهوارهبر اصولا از فناوریهای مشابهی استفاده میکنند ... (سیمرغ) میتواند یک بستر آزمایشی برای توسعه فناوری موشکهای بالیستیک قارهپیما باشد.»
همچنین ببینید: تلاش ایران برای پرتاب ماهواره به فضا پس از دو بار ناکامی؛ ایالات متحده آن را سرپوشی برای برنامه موشکی بالستیک ایران میداند