علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز یکشنبه در مراسم انتقال نخستین محموله کیک زرد معدن گچین بندرعباس به تاسیسات هسته ای اصفهان گفت در آینده نزدیک بهره برداری از معادن ساغند یزد و اردکان نیز به وقوع خواهد پیوست و فعالیت در زمینه اکتشاف و استخراج مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سوخت هسته ای در سراسر ایران به مدت ۵ سال ادامه خواهد یافت.
آقای صالحی گفت دستاورد روز یکشنبه بیانگر آن است که ترور دانشمندان و تلاش بدخواهان برای ایجاد یاس و ناامیدی در بین مهندسان و دانش پژوهان این عرصه خللی در پیشرفت ایران برای دستیابی به فن آوری هسته ای وارد نمی کند.اشاره رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به مرگ مجید شهریاری، استاد دانشگاه شهید بهشتی بود که هفته گذشته در یک اقدام تروریستی در تهران به قتل رسید.
علی اکبر صالحی همچنین استخراج و تولید نخستین محموله کیک زرد در کشور را نشانه خودکفایی ایران در چرخه سوخت هسته ای توصیف کرد و آن را پیامی به مذاکره کنندگان هسته ای غرب قلمداد کرد که قادر به توقف فعالیت های هسته ای ایران نخواهند بود.
نمایندگان ۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان، موسوم به گروه ۱+۵ قرار است در روزهای دوشنبه و سه شنبه مذاکرات متوقف مانده بر سر برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار دهند. غرب تلاش می کند با ارائه مشوق های امنیتی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را از ادامه فعالیت های غنی سازی اورانیوم منصرف کند، اما تهران که به تعهد غرب برای تامین سوخت هسته ای مورد نیاز ایران چندان خوشبین نیست بر ادامه فعالیت های غنی سازی اورانیوم پافشاری کرده و آن را خط قرمز مذاکرات هسته ایش با غرب قلمداد می کند.
روز یکشنبه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در همین زمینه با تاکید بر تلاش تهران برای تامین نیازهای اصلی هسته ای در داخل کشور گفت اگر تضمینی برای تامین سوخت نیروگاه ها وجود داشته باشد مخالفتی نیست به شرطی که این انتقال سوخت متوقف نشود.
علی اکبر صالحی به پیشنهاد آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ایجاد یک بانک سوخت هسته ای اشاره کرد که به ادعای وی شرایط آن به گونه ایست که با کوچکترین بهانه ای قادر خواهند بود از انتقال سوخت به کشورها جلوگیری کنند و تاکید کرد این شرایط برای تهران قابل قبول نیست.
ایالات متحده آمریکا و متحدانش جمهوری اسلامی را به استفاده از برنامه هسته ایش به عنوان سرپوشی برای فعالیت هایش در زمینه تولید سلاح اتمی متهم می کنند. تهران با رد هرگونه اتهامی از این دست، فعالیت های هسته ایش را همواره در راستای مقاصد صلح آمیزی نظیر تولید برق و استفاده های پزشکی تعریف کرده است.