واکنش رهبران ایران به تحریم های اقتصادی

واکنش رهبران ایران به تحریم های اقتصادی

در حالی که تحریم های جدید آمریکا و سازمان ملل متحد بر فشار بر اقتصاد ایران می افزاید، آیت الهن علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، هموطنانش را تشویق می کند عادت هایشان را تغییر دهند. خبرگزاری فارس گزارش می دهد آیت الهز می خواهد ایرانیان بیشتر کار کنند، ابتکار بیشتری بکار برند و خلاق تر باشند.

محمد رضا رحیمی معاون رییس جمهوری ایران نیز روز جمعه به خبرنگاران گفت دولت قصد دارد فروش نفت به یورو و دلار را متوقف کند. ایران قبلا تهدید کرده است که فروش به دلار را متوقف خواهد ساخت، اما این نخستین بار است که تهدید می کند به استفاده از یورو پایان می دهد.

سفیران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در جلسه ای در بروکسل با مجموعه جدیدی از تحریم ها که بخش انرژی ایران را هدف می گیرد موافقت کردند.

تحریم ها باید روز دوشنبه در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تصویب شود. سازمان ملل متحد و آمریکا ماه پیش تحریم های جدید بر ایران وضع کردند، تا آنرا مجبور کنند غنی سازی اورانیوم را برای برنامه اتمی بحث انگیز خود متوقف سازد.

یک هیات ایرانی، شامل مسعود میرکاظمی وزیر نفت، هفته پیش برای امضای قرار دادی جهت ساختن یک خط لوله گاز طبیعی و افزایش فروش گاز به ترکیه، با همتایان ترک خود در آنکارا ملاقات کردند. ایران ماه پیش قرار داد مشابهی با پاکستان امضا کرد، هرچند روشن نیست که آیا اجرا خواهد شد یا نه.

جواد اوجی، معاون وزارت نفت و رییس شرکت ملی گاز ایران ، در باره این معامله گفته است خط لوله جدید بین میندانا و بازرگان ، نزدیک مرز ترکیه، کشیده خواهد شد و مقدار گازی را که ایران به ترکیه می فروشد افزایش می دهد. او اضافه می کند ترکیه ۷۷ درصد و ایران ۲۳ درصد پروژه را مالک خواهند بود، و تکمیل آن سه سال طول خواهد کشید.

در خبر اقتصادی دیگری، مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران، هشدار قبلی علی لاریجانی رییس مجلس سورای اسلامی را تکرار کرد و گفت ایران به هرگونه بازرسی از کشتی های باری خود در آبهای بین المللی پاسخ خواهد داد. جدید ترین تحریم های سازمان ملل متحد اجازه می دهد هر محموله مظنونی در کشتی ها یا هواپیماهای عازم ایران بازرسی شود.

هوشنگ حسن یاری، تحلیلگرو استاد کالج نظامی در کانادا، می گوید واکنش های اخیر رهبران ایران نشان می دهد که آنها روز بروز بیشتر به تاثیر منفی تحریم ها بر اقتصاد کشور پی می برند: «تمام این مشکلات اقتصادی و واکنش های رهبران ایران پاسخ به تحریم هایی است که نه فقط چهارمین قطعنامه سازمان ملل متحد وضع کرده، بلکه شاید مهمتر از آن تحریم های یک جانبه ای است که آمریکا و اینک اتحادیه اروپا به اجرا گذاشته اند».

او می گوید کمبودهای اخیر انرژی ، از جمله جیره بندی بنزین تاثیر گذاری خودر ا بر تمام بخش های اقتصاد ایران آغاز می کند: «در محتوای ایران، وقتی شما در باره افزایش قیمت بنزین حرف می زنید، تاثیر آنرا بر هر چیز دیگری خواهید دید، منظور من هر چیزی است، نه فقط حمل و نقل، بلکه همچنین تولید یا عرضه گوجه فرنگی در بازار، این افزایش بر قیمت نان و هر کالای دیگری اثر می گذارد».

هوشنگ حسن یاری می گوید تهدید های ایران علیه جستجوی کشتی های باربری اکثرا توخالی است، زیرا بسیاری از آنها بدلیل مسائل بیمه دیگر حتی حاضر نیستند به بنادر ایران بروند. لویدز لندن هفته پیش خودداری از بیمه کشتی های عازم ایران را آغاز کرد.