کارگران و بازنشستگان روز سهشنبه ۲۴ بهمن در دستکم هفت شهر کشور دست به اعتراض زدند.
همزمان با اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز و شرکت پتروشیمی فارابی در ماهشهر، بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، کرمانشاه، یزد و اراک و اپراتورهای پستهای فشار قوی برق در تهران تجمع کردند.
به گزارش کانال تلگرامی «صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد»، کارگران این مجموعه صنعتی فعالیتهای کارخانهها ازجمله تولید در تمامی بخشها و تخلیه و بارگیری را متوقف کردند.
بنا براین گزارش، معترضان از جمله خواستار همسانسازی دستمزدها برابر با دیگر شرکتهای فولادی هستند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بر پایه ویدیوهای منتشرشده، شماری از کارگران شرکت پتروشیمی فارابی در بندر ماهشهر هم در مقابل ساختمان مرکزی این شرکت دست به تجمع زدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان گروهی از بازنشستگان هم در چهار شهر اهواز، کرمانشاه، اراک و یزد با تاکید بر مطالبات صنفی، معیشتی و آموزشی تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.
بر پایه تصاویر و ویدیوهای منتشرشده، بازنشستگان معترض در اهواز با تجمع در مقابل استانداری خوزستان و در دست داشتن پلاکاردهایی همچون «درمان رایگان حق مسلم ماست» و «افزایش مستمری طبق نرخ تورم» شعار دادند: «فقر و فساد همینجاست، آقازاده آمریکاست»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
درخواست آزادی معلمان زندانی هم از جمله شعارهای بازنشستگان معترض در اهواز بود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معتر ض در کرمانشاه هم با تجمع در برابر ساختمان صندوق بازنشستگی این شهر با حمل پلاکاردهایی شعار دادند: «اتحاد اتحاد، علیه ظلم و فساد»، « دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته» و «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گزارش کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، بازنشستگان فرهنگی در یزد هم در مقابل کانون بازنشستگان آموزش و پرورش استان یزد شعار دادند: « اتحاد اتحاد، علیه ظلم و فساد»
از سوی دیگر، گروهی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق در سراسر کشور در اعتراض به افزایش ۲۰ درصدی حقوق سال آینده در مقابل ساختمان شورای نگهبان در تهران تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از نمایندگان کلاهزردها، آنها از افزایش حقوق این مطابق با لایحه بودجه و مشابه کارمندان دولت انتقاد کرده و خواستار تعیین دستمزد این صنف به وسیله شورایعالی کار شدهاند.
بر اساس گزارش جامع «نقض حقوق بشر در ایران» که توسط دو نهاد حقوق بشری «دادگستر» و «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» ۷۵ درصد از تجمعات اعتراضی برگزارشده در فاصله اول ژانویه تا ۲۰ دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی، مربوط به مشکلات معیشتی بوده است.
مسائل معیشتی ناشی از تورم و گرانی و عدم تناسب میزان حقوق و مخارج زندگی تاکنون بارها به اعتراضات اصناف از جمله بازنشستگان، کارگران، پرستاران و معلمان شده است.