نتایج یک نظرسنجی: تنها ۱۵ درصد رضایت از شرایط کشور در پایتخت وجود دارد

سازمان عفو بین الملل اعلام کرده است که بین روزهای ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه دست کم ۳۰۴ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند.

یک نظرسنجی در تهران پایتخت ایران نشان می دهد تنها ۱۵ درصد از مردم از شرایط کشور رضایت دارند و همچنین ۵۴ درصد مردم تهران معتقدند اعتراضات تمام نشده‌ و در آينده تداوم خواهد يافت.

عباس عبدی، فعال سیاسی در کانال تلگرام خود روز شنبه ۳۰ آذرماه، به بخش‌هایی از نتایج اولین نظرسنجی درباره اعتراضات آبان ماه از سوی مرکز نظرسنجی ايسپا اشاره کرد و نوشت که براساس این نظرسنجی «رضايت از شرايط كشور در شهر تهران حدود ۱۵ درصد است» که نسبت به سال ۹۶ « نصف شده است.»

بنابر این آمار فقط ۱۶ درصد مردم ارزيابی مثبتی از آینده دارند و ۵۲ درصد از مردم گمان دارند كه بدتر خواهد شد و ديگران يا معتقدند فرقی نخواهد كرد يا اظهار بی اطلاعی کرده‌اند. همچنین افراد با تحصيلات عالی ناامیدی بیشتری را ابراز کرده‌اند.

به نوشته عبدی، نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که مردم معتقدند «گرانی بنزین» عامل اصلی این اعتراضات آبان نبوده است و «اكثريت قاطع آن‌ها (۸۵ درصدشان) به مسايل كلان اقتصادی فقدان اشتغال و نيز نااميدی از آينده اشاره كرده‌اند.»

همچنین آقای عبدی نوشته است که براساس این نظرسنجی ارزيابی ۵۴ درصد مردم تهران این است که اعتراضات تمام نشده‌اند و در آينده تداوم خواهد يافت.

در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

سازمان عفو بین الملل اعلام کرده است که بین روزهای ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه دست کم ۳۰۴ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند. این در حالی است که مقامات ایران از اعلام آمار کشته شدگان خودداری می کنند.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.