اخبار ضد و نقیض از حمل کشته‌شدگان اعتراضات با کامیون حمل گوشت و انتقال بازداشت‌شدگان با آمبولانس

اعتراضات به گرانی بنزین در کرمانشاه

در حالی که هنوز آمار رسمی از کشته و زخمی شدگان اعتراضات اخیر در ایران منتشر نشده و بسیاری نگران بستگان بازداشت شده خود هستند، اخبار ضد و نقیضی از جابجایی اجساد با کامیون های یخچال‌دار و جابجایی بازداشت شدگان با آمبولانس منتشر شده است.

برخی رسانه های فارسی زبان روز جمعه یکم آذر به نقل از منابع خود گزارش دادند که در شب‌های گذشته ماموران وزارت اطلاعات پیکرهای ۳۶ تن از کشته‌شدگان را با کامیون حمل گوشت از یکی از بیمارستان‌های تهران خارج کردند.

در روزهای گذشته عفو بین الملل طی گزارشی اعلام کرد که بر اساس اطلاعات رسیده به دست این سازمان ۱۰۶ نفر در اعتراضات گسترده به گرانی بنزین در ایران کشته شدند. برخی از رسانه ها تعداد کشته ها را دست کم ۱۳۸ نفر و برخی نیز نزدیک به ۲۰۰ نفر اعلام کرده اند.

از سوی دیگر، در پی انتشار خبری مبنی بر بازداشت دهها دانشجو در دانشگاه تهران و انتقال آنها با آمبولانس، پیمان صابریان، رئیس اورژانس تهران، انتقال بازداشت شدگان با آمبولانس را تکذیب کرد.

شوراهای صنفی دانشجویان روز سه‌شنبه ۲۹ آبان کشور در کانال تلگرامی خود گزارش داده بود که دانشجویان دانشگاه تهران روز دوشنبه در اعتراض به افزایش سه برابر نرخ بنزین، وضعیت فاجعه بار معیشتی و سرکوب های تجمع کردند که ۴۰ تا ۵۰ دانشجو بازداشت شدند. بنابر این گزارش، این تجمع تا ساعت ٨ شب دوشنبه ادامه یافت و «با نزدیک شدن به ساعات تاریکی شب، چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد دانشگاه شدند و تعدادی از دانشجویان را دستگیر و داخل آمبولانس کردند.»

تنها هویت چند تن از دانشجویان بازداشتی اعلام شده است و خانواده های بازداشت‌شدگان نیز در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گران شدن بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. اما شعارهای معترضان خیلی زود متوجه مقامات ارشد جمهوری اسلامی شد. طی چند روز، اخبار و ویدئوهای مختلفی از تجمع های اعتراضی، شعارهای مردم علیه حکومت، به آتش کشیده شدن ساختمان‌ها و وسایل نقلیه، و تیراندازی و سرکوب شدید پلیس در شهرهای مختلف منتشر شد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه‌های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.

از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.