بنا بر گزارشهای منتشر شده در رسانههای داخلی ایران دستکم ۳۰ نفر در اعترضات اخیر در شهر تبریز بازداشت شدهاند.
عابدین خرم فرمانده سپاه عاشورا در استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با رسانههای داخلی ضمن «آشوبگر» خواندن معترضین اعلام کرد که حدود ۳۰ نفر از شهروندان ساکن تبریز در اعتراضات روزهای اخیر بازداشت شدند و افراد دیگری نیز شناسایی شدند که «از طریق سیستمهای اطلاعاتی» در حال پیگیری هستند. اظهارات او در خبرگزاری فارس رسانه نزدیک به سپاه پاسداران منتشر شده است.
به گفته این مقام حکومتی، بازداشت این شهروندان از روز سهشنبه ۲۸ آبان آغاز شده است و بازداشت شدگان افرادی هستند که «با نیروی انتظامی و بسیج به صورت رودرو در حین برخورد و زد و خورد دستگیر شدند.»
تصاویری از درگیری معترضان به گرانی بنزین و ماموران در تبریز که حمله نیروهای پلیس را نشان میدهد:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
از سوی دیگر کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی روز چهارشنبه ۲۹ آبان در گزارشی اعلام کرده است که طی روزهای گذشته دستکم پنج نفر از فعالان ترک (آذربایجانی) در تبریز و اردبیل بازداشت و به مکانهای نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش کمپین روز یکشنبه ۲۶ آبان، چهار شهروند ساکن تبریز به نامهای داوود شیری و ایوب شیری در محل کار خود، و روزبه پیری و یاشار پیری در منزل مسکونی خود توسط نیروهای امنیتی تبریز بازداشت و به مکانهای نامعلومی منتقل شدند.
از سوی دیگر میثم جولانی فعال آذربایجانی (ترک) ساکن اردبیل نیز روز یکشنبه ۲۶ آبان توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و جرح بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
بنا بر این گزارش، در پیگیریهایی صورت گرفته از سوی نزدیکان بازداشتشدگان تبریز به آنها اعلام شده که این افراد به جرم «اغتشاش» بازداشت شدهاند.
اعتراضات مردم در ایران در حالی ادامه دارد که اینترنت همچنان قطع است و گزارشها حاکی از بازداشتهای گسترده در شهرهای مختلف ایران است.
همچنین ببینید: اعتراضات مردم ایران در پنجمین روز ادامه دارد؛ قطعی اینترنت و بازداشتهای گسترده معترضانپیشتر رها بحرینی، پژوهشگر بخش ایران در سازمان «عفو بینالملل»، در گفتگوی خود با صدای آمریکا گفت، در حال حاضر عفو بین الملل آمار موثقی از بازداشتشدگان در اعتراضات اخیر ندارد و تنها همان رقم بالای هزار نفری است که توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بر اساس تحقیقات این نهاد حقوق بشری دستکم ۱۰۶ نفر در اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف ایران جان خود را از دست دادهاند، اما این نهاد حقوق بشری معتقد است که آمار واقعی کشتهشدگان بسیار بالاتر از رقم اعلام شده است.
همچنین ببینید: جزئیات بیشتر سازمان عفو بینالملل در مورد آمار بالای کشته شدگان در ایرانروز دوشنبه نیز، مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده در کنفرانس خبری در واکنش به سرکوب معترضان در ایران گفت آمریکا از گزارشهای دریافتی درباره کشته شدن چندین نفر به شدت نگران است و «جهان نظارهگر رفتار رژیم ایران است.»
وی افزود که ایالات متحده اعتراضات جاری در ایران را به دقت زیر نظر دارد؛ آمریکا هرگونه اقدامات خشونتبار رژیم ایران علیه مردم این کشور را به شدت محکوم میکند و از گزارشهای دریافتی مبنی بر کشته شدن چندین نفر به شدت نگران است.
اعتراضات مردمی از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی روزهای گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمعهای اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شده است.