حقوق شهروندی | ممنوعیت تماس و ملاقات هاشم خواستار و بررسی وضعیت سلامت امیرحسین مرادی

از راست: امیرحسین مرادی،‌ هاشم خواستار،‌ امید محمدزاده، و افسانه عظیم‌زاده

اخبار منتشر شده در رسانه‌های حقوق بشری و ارسالی به صدای آمریکا حاکی از صدور حکم سه ماه ممنوعیت تماس و ملاقات برای هاشم خواستار، مرگ یک کولبر با شلیک نیروهای مرزبانی، تفهیم اتهام یک فعال اجتماعی، و دستور بررسی وضعیت سلامت امیرحسین مرادی توسط دادستان تهران است.

  • هاشم خواستار به سه ماه ممنوعیت تماس و ملاقات محکوم شد

همسر هاشم خواستار، یکی از امضا کنندگان بیانیه ۱۴ محبوس در زندان وکیل آباد مشهد با انتشار نامه‌ای از ممنوعیت تماس و ملاقات این زندانی سیاسی خبر داد.

صدیقه مالکی‌فرد، همسر این زندانی سیاسی، در این نامه که نسخه‌ای از آن نیز در اختیار صدای آمریکا قرار گرفت، از محرومیت سه ماهه همسرش از «حق داشتن ملاقات و تماس تلفنی» خبر داد و دلیل آن را، به نقل از رئیس سالن ملاقات، «تنبیه زندانی» عنوان کرد.

خانم مالکی‌فرد ضمن ابراز نگرانی برای سلامت همسرش، از نهادها و سازمان‌های حقوق بشری خواست، «یک هیات تحقیق، جهت بازدید و رسیدگی به وضعیت اسفناک زندانیان بخصوص زندانیان سیاسی به ایران» فرستاده شود.

هاشم خواستار که سومین سال محکومیت خود را بدون حق داشتن حتی یک روز مرخصی سپری می‌کند، فروردین سال ۹۹ توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، ‌به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور»،‌ «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تاسیس و اداره کانال تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۱۶ سال زندان، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، و ۲ سال تبعید در نیکشهر محکوم شده است.

  • مرگ یک کولبر با شلیک نیروهای مرزبانی

وبسایت حقوق‌بشری «هه‌نگاو» از کشته شدن یک کولبر به نام امید محمدزاده در مرز سردشت خبر داد.

به گزارش این وبسایت حقوق بشری،‌ این کولبر روز شنبه ۲۷ تیر در پی شلیک مستقیم نیروهای هنگ مرزی واقع در مرز «دوله‌بی» سردشت به سوی دستەای از کولبران جان خود را از دست داده است.

به نوشته «هه‌نگاو»، جسد این کولبر در بیمارستان سردشت نگهداری می‌شود و به خانواده‌اش تحویل داده نشده است.​

  • تفهیم اتهام افسانه عظیم‌زاده، فعال اجتماعی حوزه زنان و کودکان کار

به گزارش برخی رسانه‌های حقوق بشری، طی روزهای گذشته افسانه عظیم‌زاده، فعال اجتماعی حوزه زنان و کودکان کار، پس از احضار به دادسرای اوین، تفهیم اتهام شده است.

اتحادیه آزاد کارگران روز یکشنبه ۲۸ شهریور ماه با انتشار این خبر در کانال تلگرامی خود نوشت،‌ افسانه عظیم‌زاده، که اواخر آذر ماه سال گذشته بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شده، طی روزهای گذشته با مراجعه به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین،‌ اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به وی تفهیم شده است.

بنا بر این گزارش، خانم عظیم زاده روز ۲۵ آذرماه ۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت،‌ و نهایتا پس از ۴۰ روز با قرار وثیقه پانصد میلیونی به صورت موقت و تا پایان دادرسی از زندان اوین آزاد شده است.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، نگار مسعودی یکی دیگر از فعالان حوزه زنان و کودکان کار نظیر در روزهای گذشته به اتهامات مشابه مورد اخذ آخرین دفاعیات و تفهیم اتهام قرارگرفته است.

این اتحادیه ضمن محکوم کردن محاکمه افسانه عظیم‌زاده،‌ خواهان خاتمه دادن به تعقیب قضایی علیه وی، نگار مسعودی، ‌‌و دیگر فعالان اجتماعی شد.

  • صدور دستور بررسی وضعیت سلامت امیرحسین مرادی از سوی دادستان تهران

بابک پاکنیا، وکیل مدافع امیرحسین مرادی، از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ با انتشار متنی در توئیتر خبر از ملاقات‌ خود با دادستان تهران در رابطه با وضعیت سلامت موکلش را داد.

این وکیل دادگستری که طی روزهای گذشته وضعیت سلامت امیرحسین مرادی را نامساعد اعلام کرده، روز یکشنبه ۲۸ شهریور ماه با انتشار این خبر در توئیتر خود نوشت، به دستور دادستان، پزشک متخصص، پزشکی قانونی برای تبدیل قرار تامینی، آخرین وضعیت امیرحسین مرادی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود، آقای پاکنیا روز جمعه ۲۶ شهریور نیز با انتشار پیامی در توئیتر و تصویری از پای موکلش با زخم‌ها و تورم شدید، از وضعیت وخیم جسمی او خبر داده بود.

همچنین ببینید: ابراز نگرانی وکیل امیرحسین مرادی از وضعیت وخیم جسمی این زندانی سیاسی: مسئولیت جان موکلم بر عهده کیست؟

امیرحسین مرادی، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۹۸، به همراه دو هم پرونده‌ای دیگر خود به نام‌های سعید تمجیدی و محمد رجبی، ابتدا توسط دادگاه انقلاب اسلامی به «اعدام، ۳۸ سال زندان، و ۲۲۲ ضربه شلاق» محکوم شد. اما این حکم بعدها نقض شد.