وزیر خارجه آمریکا: پیامی برای مردم ایران دارم؛ آمریکا صدای شما را می‌شنود و با شماست

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا عصر یکشنبه به وقت کالیفرنیا (بامداد دوشنبه اول مرداد به وقت ایران) در یک سخنرانی رهبران و روحانیون حاکم بر ایران را به فساد گسترده و ثروت اندوزی متهم کرد و با نام بردن از شماری از مقامات، گفت آنها در حالی ثروت انبوهی جمع کرده اند که مردمشان در رنج هستند.

آقای پمپئو گفت مردم ایران در برابر بدرفتاری های بسیار حاکمان، ساکت نمی مانند.

آقای پمپئو، که در کتابخانه رونالد ریگان در «سیمی ولی» کالیفرنیا در جمع آمریکائیان ایرانی تبار سخن می گفت، اعلام کرد پیامی برای مردم ایران دارد و آن، این است که ایالات متحده آمریکا صدای شما را می شنود، ایالات متحده از شما حمایت می کند، و ایالات متحده با شماست.

وزیر خارجه آمریکا گفت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حاضر است با جمهوری اسلامی گفتگو کند، مشروط بر اینکه، حکومت ایران از آزار و اذیت مخالفان و اقلیت های مذهبی دست بردارد و حمایت از گروه های شبه نظامی در نقاط جنگی را متوقف کند.

او در سخنرانی خود، جامعه ایرانیان آمریکا را یک جامعه متکثر با نظرات متفاوت خواند، اما گفت که این جامعه در یک نقطه نظر که جمهوری اسلامی یک «کابوس» برای آنها بوده است، مشترکند.

آقای پمپئو در این سخنرانی که با عنوان «حمایت از صدای مردم ایران» برگزار شد، گفت: «رژیم چهار دهه است که ثروت مردم ایران را به تاراج برده و مردم را متحمل چنین رنج و آلامی کرد. این طبیعت و ماهیت جمهوری اسلامی است.»

به گفته او، در دوران توافق هسته‌ای درآمد جمهوری اسلامی بیشتر شد و به جای این که صرف مردم ایران شود، صرف حمایت از تروریسم شد؛ درحالی که یک سوم مردم ایران زیر خط فقر قرار دارند.

وزیر خارجه آمریکا در اشاره به فساد گسترده در جمهوری اسلامی، به حساب‌های شخصی صادق لاریجانی اشاره کرد و گفت جای تعجب است که یکی از اراذل و اوباش به ریاست دستگاه قضایی برسد. او همچنین به شمار دیگری از آیت‌الله‌ها، از جمله ناصر مکارم شیرازی هم اشاره کرد و گفت او به «سلطان شکر» معروف شده است.

وزیر خارجه آمریکا از دارایی گسترده آیت الله خامنه‌ای سخن گفت که از هرگونه نظارت و بازرسی مصون است و خرج سپاه پاسداران و اهدافی مانند حمایت از بشار اسد و حزب‌الله می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: «برخی می‌گویند اعمال فشارها به ضرر میانه‌روی در ایران می‌شود، اما میانه‌رویی در رژیم ایران وجود ندارد، وزیر خارجه ظریف و رئیس جمهوری روحانی، مثل گرگی در لباس میش هستند. این به اصطلاح میانه‌روها همان انقلابی‌های ضدآمریکایی و ضد غرب هستند.»

مایک پمپئو در ادامه به اروپایی‌ها هشدار داد که از تروریسم مورد حمایت جمهوری اسلامی در امان نیستند و به دستگیری یک دیپلمات ایرانی به اتهام دست داشتن در یک بمبگذاری ناکام اشاره کرد.

یکی از مخالفان در میانه سخنرانی مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا شروع به شعار دادن کرد و آقای پمپئو گفت ای کاش روزی در ایران هم چنین آزادی بیانی وجود داشته باشد که این سخن با تشویق زیاد حاضران همراه شد.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به سرکوب منتقدان و معترضان در ایران، به اعدام محمد ثلاث، درویش گنابادی نیز اشاره کرد و دادگاه او را «مسخره» نامید و گفت آقای ثلاث به وکیل خود دسترسی نداشت. آقای پمپئو گفت که دراویش مانند بهائیان و سایر ادیان و باورها در ایران سرکوب می‌شوند و بیم آن دارند که هر نیایششان، آخرین نیایش آنها باشد.

آقای پمپئو گفت که این به عهده مردم ایران است که سرنوشت خود را تعیین کنند و دولت آمریکا هم از خواست مردم ایران حمایت می‌کند.

او اضافه کرد: «مردم ایران به دنبال کرامت هستند، اما پاسخ خشونت بار رژیم به اعتراضات برحق مردم ایران نشانه ماهیت خشن رژیم است. معترضانی که فقط خواستار زندگی بهتر هستند.»

آقای پمپئو در سخنرانی خود در مورد نقض کرامت انسانی در ایران، به آزار و اذیت های نیروی انتظامی در ایران علیه زنان هم اشاره کرد و گفت پلیس ایران اخیرا یک ژیمناست را به خاطر آنکه ویدیوی رقص خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بود، دستگیر کرد.

وزیر خارجه آمریکا در انتهای سخنرانی خود همچنین گفت که پیامی که برای مردم ایران دارد این است: ایالات متحده آمریکا با شماست و پشت شماست.

او توضیح داد که آمریکا برای تغییر رفتار رژیم جمهوری اسلامی هدف فشار حداکثری روی شبکه مالی رژیم را دنبال می کند و به همین منظور، برای بازگشت کامل تحریم مبادلات مالی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران تلاش می کند.

او با بیان این که مردم ایران از رهبرانشان دروغ می شنوند و اینکه آمریکا شیطان بزرگ است، گفت: «اما ما نمی‌خواهیم مردم ایران چنین چیزی بشوند، از این رو دولت ایالات متحده تلاش‌های زیادی را برای مقابله با سانسور در ایران آغاز کرده است. همچنین قرار است یک تلویزیون و رادیوی ۲۴ ساعته به زبان فارسی فعالیت کند.»

او در ادامه به پرسش های مجری برنامه پاسخ گفت. او در پاسخ به این پرسش که آیا مردم ایران خواهند توانست کنترل کشور خود را به دست بگیرند گفت: «اتفاقاتی هست که به طور غیرمنتظره می‌افتد. روز دقیقش را نمی‌دانیم ولی وقتی زمان مناسب برسد آن اتفاق خواهد افتاد.»

او گفت که پرزیدنت ترامپ روشن ساخته که نباید اجازه دهیم منابع مالی در اختیار رژیم ایران باشد تا از تروریسم حمایت کند و آزادی‌های مردم ایران را محدود کند.

او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره محدودیت سفر ایرانیان به آمریکا گفت: «پرزیدنت ترامپ خیلی روشن گفته است که ایران اطلاعات لازم در مورد افراد را به ما نمی‌دهد. ما خوش‌آمد می‌گوییم به دوستان و دانشجویان ایرانی اما درعین حال متعهدیم که باید ارزیابی کامل انجام دهیم.»

وزیر خارجه آمریکا پیشتر نیز در سخنرانی ها و رسانه اجتماعی بارها مستقیما مردم ایران و ایرانی‌های مقیم خارج را خطاب قرار داده بود.

آقای پمپئو یک ماه پیش در توییتی نوشت:«اعتراض ها در ایران در حال گسترش است. رژیم فاسد ایران سپاه پاسداران، حزب الله و حماس را پولدارتر ساخته و ثروت کشور را برای جنگ های نیابتی در خارج از کشور غارت کرده است، در حالی که خانواده‌های ایرانی در تنگنا هستند.»

او در توییت دیگری ضمن اشاره به شمار بازداشت ها در ایران نوشت: «مردم ایران استحقاق دارند به حقوق انسانی آن ها احترام گذاشته شود. ۵ هزار ایرانی از زمان اعتراضات ماه ژانویه دستگیر شده اند. ۳۰ زن بخاطر حجاب زندانی شده اند. صدها درویش، ده ها فعال محیط زیست، ۴۰۰ اهوازی، ۳۰کشاورز اصفهانی، همه توسط رژیمی جنایتکار زندانی شده اند.»

خبرگزاری رویترز در گزارشی اظهارات یک مقام معرفی نشده آمریکایی را نقل می‌کند که گفته است واشنگتن تهران را مجبور می‌کند، گزینه دشواری را انتخاب کند. به توصیف او، یا رژیم ایران می تواند رفتارش را تغییر دهد یا ادامه فعالیت های مخربش بسیار دشوار می‌شود، ضمن آن که آمریکا چشم اندازی مثبت برای پیشرفت مردم ایران پیشنهاد می‌کند.

اردیبهشت امسال، پرزیدنت ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران را اعلام کرد. رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه این توافق جلوی دستیابی ایران را به سلاح هسته ای نمی‌گیرد و موجب تهاجمی‌تر شدن رفتار جمهوری اسلامی در منطقه شده است، دستور بازگشت تحریم‌های هسته‌ای را صادر کرد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز اندکی بعد ۱۲ شرط آمریکا برای مذاکره و توافق با ایران را اعلام کرد. در بخشی از این شروط، وزیر خارجه آمریکا بر محدودتر شدن برنامه هسته ای و توقف برنامه موشکی، خودداری از دخالت و اقدامات مخرب در کشورهای منطقه و آزادسازی زندانیان آمریکایی در ایران تاکید کرد.

او در یک سخنرانی در سی و یکم اردیبهشت امسال گفت که رهبران ایران منابع مالی آزاد شده در پی توافق اتمی را برای مردم ایران صرف نکرده اند، بلکه از آن برای فساد و جنگ‌های نیابتی استفاده کرده است.

آقای پمپئو، کتابخانه رئیس جمهوری فقید رونالد ریگان در جنوب کالیفرنیا را که منزلگاه عمده ایرانیان مقیم این کشور است، برای سخنرانی یکشنبه شب انتخاب کرد.

این کتابخانه که یک مرکز پژوهشی و آرامگاه رونالد ریگان و همسرش در آن قرار دارد، محل موزه اسناد و وسایل تاریخی پرزیدنت ریگان نیز هست. انتخاب این محل توسط مایک پمپئو نشان می دهد که دولت آمریکا قصد دارد از صدای مخالفان جمهوری اسلامی حمایت کند.

برنامه ویژه صدای آمریکا برای پوشش سخنرانی مایک پمپئو در جامعه ایرانیان آمریکا را از فیسبوک ما کامل ببینید: