یک روز پس از آن که اعلام شد حزب اصلاحطلب «ندای ایرانیان» از وزارت کشور ایران مجوز فعالیت گرفته است،
زمزمهای که مدتها در محافل سیاسی داخل پیچیده بود، به واقعیت نزدیکتر شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران بطور تلویحی تشکیل یک حزب سیاسی جدید در اردوگاه اصولگرایان را نیز تایید کرد.
در همين حال خبرگزاری ميزان، وابسته به قوه قضائيه، روز یکشنبه از ماموريت فراكسيون رهروان ولایت مجلس از سوی لاريجانی برای نوشتن اساسنامه حزب جدید خبر داد. حزب جدید قرار است به نام فراکسیون اصولگرای اکثریت مجلس ایران، یعنی حزب «رهروان ولایت» نامیده شود.
روزنامه اعتماد روز سهشنبه در گزارشی نوشت رئیس مجلس برای تأسيس اين حزب، رايزنیهايی با چند چهره سرشناس این جناح سیاسی از جمله علی اکبر ناطقنوری، علی اکبر ولايتی، محمدباقر قاليباف و عبدالرضا رحمانی فضلی داشته است.
آرایش جدید نیروهای سیاسی اصولگرایان همزمان شده است با انتخاب محمدعلی موحدی کرمانی به ریاست جامعه روحانیت مبارز؛ انتخابی که در پی درگذشت مهدوی کنی، رئیس پیشین این گروه راست سنتی صورت گرفته است.
رضا علیجانی، روزنامه نگار و فعال سیاسی مقیم فرانسه، در گفتگویی با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت تشکیل حزب سیاسی جدید اصولگرایان در راستای نزدیک شدن به انتخابات پیش رو در ایران صورت گرفته است.
به گفته آقای علیجانی، حزبی که علی لاریجانی به دنبال تشکیل آن است، حزبی انتخاباتی با برنامه اطاعت از رهبر جمهوری اسلامی است که برای حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران برنامه روشنی ندارد.
در همین حال، در اردوگاه اصلاحطلبان نیز مهمانی جدید وارد شده است: حزب «ندای ایرانیان»، که خبرگزاری دولتی ایرنا، صادق خرازی نماينده اسبق ايران در سازمان ملل متحد و سفير اسبق ايران در فرانسه را از جمله پایهگذاران آن خوانده است.
بنابر گزارشها، تعدادی ديگر از اعضای جوان و پیشین جبهه مشارکت و ستادهای انتخاباتی ميرحسين موسوی از اعضای مؤسس اين حزب هستند.
رضا علیجانی بر این اعتقاد است که حزب ندای ایرانیان نمیتواند جایگزین احزاب عمده اصلاحطلب شود و گرچه نمیتوان از پیش، از موفقیت این حزب سخن گفت، اما برخی از مؤسسان این حزب سابقه منفی در منفعت طلبیهای سیاسی دارند. با این وجود به اعتقاد او گروهی دیگر از جوانان اصلاحطلب بر اساس جمعبندیهای سیاسی، و نه برای دستیابی به مقامهای سیاسی وارد این عرصه شدهاند.
وبسایت جرس، وابسته به منتقدان حکومت ایران، نیز در مقالهای با عنوان «حزب حاکمپسند» به نوشته عيسی سحرخيز، از چهرههای اصلاحطلب ایران، از وجود شايعاتی خبر داد که بر مبنای آنها اساسنامه حزب ندای ايرانيان، پيش از ارائه به وزارت کشور، از طريق روابط خويشاوندی صادق خرازی به تائيد رهبری رسيده است.
دور جدید راهاندازی احزاب سیاسی در ایران، در زمانی آغاز شده است که گروههای سیاسی مستقل مخالف، یا منتقد حکومت، با محدودیتهایی روبرو بوده و از فعالیت آزاد محروم هستند.