مقاله ای از احمد وحدت برای روزنامه تلگراف
اسماعیل احمدی مقدم، رئیس پیشین نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، آن سازمان را به فساد ریشه دار متهم کرده است و می گوید پس از تهدید به معرفی مقام های ارشد او را مجبور به ترک پست خود کردند.
سردار احمدی مقدم در یک مصاحبه تلویزیونی که پرده از شبکه نیمه رسمی ارتشاء در ایران برداشت گفت در کشور «پول معجزه می کند.»
فرمانده کل پیشین نیروی انتظامی از زمان کناره گیری غیرمنتظره و پیش از پایان دوران ماموریت اش با شایعات انجام تخلفات مالی روبرو بوده است.
مقام های نیروی انتظامی متهم شده اند که ۱۲ هزار میلیارد ریال از وجوه مختص پرداخت بازنشستگی نیروهای پلیس و کمک هزینه مسکن کارمندان را برداشت کرده اند.
«بنیاد تعاون» نیروی انتظامی در کانون اتهامات قرار دارد؛ نهادی مورد حمایت حکومت که با ورود به تجارت در تلاش برای دور زدن تحریم ها و ظاهرا تامین درآمد برای جبران کسری بودجه نیروی انتظامی بوده است.
ده سال فرماندهی کل ناجا احمدی مقدم را به هدف اصلی بدل کرده است. او در مصاحبه تلویزیونی اعتراف کرد که مورد پرسش قرار گرفته است. هر چند گفت اتهامات علیه او موقعی مطرح شد که او تحقیقات در مورد وقوع فساد در یک موسسه ی دولتی به نام «قدیر» را آغاز کرد. به گفته احمدی مقدم مقام های ارشد ناجا از منابع مالی «شرکت سرمایه گذاری قدیر» برای شرکت های خصوصی خودشان استفاده می کردند.
به گفته فرمانده پیشین نیروی انتظامی متخلفین ابتدا پذیرفتند به جای دستگیر شدن پول ها را برگردانند اما، بعد او را تهدید می کنند که اگر مساله را پیگیری کند از کار برکنار خواهد شد.
احمدی مقدم می گوید: «تهدید خودشان را عملی کردند. ما پرونده را بردیم به مرجع قضایی دادیم، دیدیم اعمال نفوذ کردند. قاضی وسط پرونده رفت کنار. به مجلس رفتند و وکیل گرفتند و به ما هم گفتند اگر با ما در بیفتی ما خودمان را هم با تو می کشیم پایین.»
رئیس پیشین پلیس ایران می گوید آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، در گفتگویی با او متوجه می شود که قاضی در میانه رسیدگی به پرونده عوض شده است.
احمدی مقدم می گوید: «از آن روز تا امروز دو بار قاضی پرونده دو نامه برایم فرستاده، در آن نامه نوشته شده متهمان ادعا کرده اند با مجوز شما برخی از معاملات را کرده ایم. قاضی پرسیده این حرف راست است یا نه. نه بنده احضار شدم نه متهم هستم.»
احمدی مقدم در پاسخ به مجری برنامه تلویزیونی که می پرسد «یعنی متهمان اینقدر قدرتمندند و قاضی را جابجا کردند؟» می گوید: «نه، پول معجزه می کند. می روند با پول کار می کنند. به قوه قضاییه نمی خواهم اتهام بزنم. روش قبلی (دادگاه عمومی با قاضی معمولی) چند سال طول می کشید. ولی اموال تلف می شد. قاضی سابق اختیار اموال را از آنها گرفته بود و به بنیاد تعاون داده بود، ولی با روش معمول به جایی نمی رسیدیم.»
تا کنون چندین مقام ارشد در ارتباط با این پرونده بازداشت شده اند. این امر نشانه ای دیگر از وجود شکاف عمیق درون رژیم ایران است؛ بسیاری از این پرونده ها حول و حوش ریاست جمهوری جنجالی محمود احمدی نژاد دور می خورد.
در غرب به احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری تندرو در سیاست خارجی نگاه می شد اما، رویکرد غیرمعمول او در سیاست باعث شد دشمنان بسیاری هم در میان اصولگرایان در ایران پیدا کند.
در سال های پایانی، نزدیکترین مشاوران احمدی نژاد هدف تحقیقات یا بازداشت توسط رقبای سیاسی قرار گرفته اند.
سعید منتظر المهدی، سخنگوی نیروی انتظامی، هفته گذشته گفت: «انحرافات شرکت های تابعه بنياد تعاون ناجا محرز و افرادی در اين زمينه دستگير شده اند.»