تنش در مجلس ایران در پی نطق یک نماینده مجلس درباره شورای نگهبان

سخنان محمود صادقی موجب تنش در مجلس شورای اسلامی شد.

سخنان محمود صادقی موجب تنش در مجلس شورای اسلامی شد.

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پی سخنان محمود صادقی، نماینده اصلاح طلب مجلس، درباره کوتاهی در برخورد با فساد برای دقایقی به تنش کشیده شد.

به گزارش خبرگزاریهای ایران، آقای صادقی روز یکشنبه ۲۶ آذر در نطق خود مجلس همزمان با بررسی بودجه مجلس، از کوتاهی دستگاه‌های نظارتی در مبارزه با فساد و افزایش فقر به شدت انتقاد کرد. آقای صادقی شفافیت درباره ساز و کار بودجه‌ریزی و حساب و کتاب مالی مجلس گفت: «متاسفانه ما نمایندگان نسبت به حساب و کتاب مالی مجلس آگاهی کامل نداریم.»

او سپس توزیع اعتبارات در بودجه سالانه را نامناسب، و موجب عدم توازن در طبقات اجتماعی دانست و با انتقاد از برخی همکارانش در مجلس که برخورد با فساد بی‌فایده می‌خوانند گفت که باید شفافیت را از مجلس آغاز کرد. او گفت: «آیا مجلس عصاره فضایل ملت است؟ یا ما عصاره فضایل شورای نگهبان هستیم؟»

این جمله نماینده تهران با واکنش شدید برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس روبرو شد.

ابتدا علی ادیانی راد نماینده قائم شهر در تذکری این اظهارنظر صادقی را نادرست خواند، حسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرای ورامین با اصرار خواستار بیان تذکر شد.

در این بین، علی مطهری که برای ساعاتی ریاست جمله را برعهده داشت با اشاره به اینکه این مساله در تذکر نماینده قائم شهر مطرح شده اجازه بیان تذکر به نقوی حسینی نداد که این مساله موجب عصبانیت بیشتر این نماینده شد.

او برای لحظاتی با فریاد از رئیس مجلس می خواست که میکروفنش را روشن کند تا تذکر خود را بیان کند و پس از اینکه میکرفن او باز شد، همان تذکر نماینده قائم شهر را دوباره بیان کرد. علی مطهری نیز به این دلیل که بحث تکراری بود میکروفن او را قطع کرد که این مساله نقوی حسینی را بیش از پیش عصبانی کرد.

فریادهای نقوی حسینی در صحن علنی مجلس در اعتراض به اقدام علی مطهری باعث شد تا مجلس برای مدتی به هم بریزد و نمایندگان اصولگرا تلاش کنند تا او را به صندلی خود بازگردانند.

در ادامه در حالیکه فضای مجلس آرامتر شده بود، محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب اردکان به جمع نمایندگان دور نقوی حسینی اضافه شد که حضور او موجب تنش دوباره شد. این بار نیز تعدادی از نمایندگان تلاش کردند فضا را آرام کنند.

این پرسش که «نمایندگان مجلس عصاره فضایل ملت است یا شورای نگهبان؟» اشاره به دخالت گسترده شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد که موجب محرومیت بسیاری از نامزدهای انتخاباتی به عرصه رقابت می‌شود.

به تازگی شورای نگهبان دایره نظارت خود را به پس از برگزاری انتخابات نیز گسترش داده و مانع فعالیت برخی از برگزیدگان مردم شده است.

فروردین ماه سال گذشته در حالیکه مینو خالقی با اکثریت آرای مردم اصفهان به مجلس راه یافت، پس از تایید درستی انتخابات از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.

بهار امسال نیز پس از اینکه عضو زرتشتی شورای شهر یزد انتخاب شد و در جلسات هم شرکت کرد، با اعتراض شورای نگهبان و دخالت دیوان عدالت اداری از شرکت در جلسات محروم شد.