عمان که با قرار گرفتن در آنسوی تنگه هرمز در خلیج فارس موقعیت استراتژیک خاصی دارد، اعلام کرد خطر رویارویی نظامی تهران و غرب بالا گرفته اما فرصت مذاکرات صلح آمیز همچنان باقی است.
ایران بارها اتهام زنی کشورهای غربی مبنی بر این که به دنبال توانایی تولید سلاح اتمی است را انکار کرده اما ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اخیرا تحریم های شدیدتری را در تلاش برای متقاعد کردن ایران به توقف برنامه اتمی، علیه ایران اعمال کردند.
یوسف بن علوی بن عبدالله، وزیر خارجه عمان به خبرگزاری رویترز گفت: «آمدن به راه اعتدال، به نفع هر دو طرف است. شاهد هستیم که تهدید حمله نظامی بسیار نزدیک به نظر می رسد.»
عمان چندین بار میان ایران و غرب میانجیگری کرده است. سال گذشته سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان، آزادی کوهنوردهای آمریکایی را که به علت ورود غیرقانونی به ایران و جاسوسی، بازداشت و زندانی شده بودند تسهیل کرد.
در ماه های اخیر این مسئله که اسرائیل با حمایت آمریکا یا حتی بدون آن به تأسیسات نظامی ایران حمله کند تقویت شده است.
آقای عبدالله درباره خطر حمله نظامی غرب به ایران گفت: «هنوز وقت هست اما برای استفاده از فرصت برای ازسرگیری مذاکرات میان ایران و شش کشور قدرتمند غربی، وقت تنگ است.»
یوسف بن علوی بن عبدالله همچنین گفت عمان برای تامین امنیت تنگه هرمز تمام تلاش خود را به کار گرفته است. روزانه ۱۴ تانکر نفت از تنگه هرمز عبور می کنند. ناوگان پنجم آمریکا که در بحرین مستقر است، مرتبا آبهای خلیج فارس را کنترل می کند و مکررا از تنگه هرمز می گذرد.
آقای عبدالله گفت: «ما برای بازنگاه داشتن تنگه هرمز بیشترین تلاشمان را می کنیم تا منافع بازرگانی جهانی و جریان انرژی برای بقیه جهان تأمین شود اما تضمینی وجود ندارد. وقتی وضعیت از حالت کنونی خارج شود، نمی توانیم راه جایگزینی پیشنهاد کنیم.»
وزیر امور خارجه عمان گفت: «از آنجا که ما با هر دو طرف (ایران و غرب) رابطه خوبی داریم، زمانی که حس کنیم فرصت پیشنهاد دادن به طرفین هست، این کار را می کنیم. ما نگرانی جامعه بین الملل و همچنین دیدگاه دولت ایران را درک می کنیم.»
در زمان جنگ با عراق، ایران وعمان در مسقط مخفیانه پیمان آتش بس امضا کردند. پس از پایان جنگ نیز عمان در بازسازی روابط دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا، و ایران و عربستان سعودی، میانجیگری کرد.