مقاله ای از کوستاس پاریس در روزنامه وال استریت جورنال
نرخ باربری سوپرتانکرها به دلیل ابهام در عرضه نفت در اکتبر بیش از چهار برابر شد، اما بعضی این شرایط را موقتی می بینند.
تحریم های آمریکا علیه ایران و نبرد تجاری با چین برای صاحبان کشتی های نفتکش موقعیت پر سودی ایجاد کرده است؛ در حالی که تانکرها برای حمل نفت از دیگر کشورهای تولیدکننده مسیرهایشان را تغییر می دهند، نرخ روزانه حمل و نقل به بالاترین سطح در دو سال گذشته رسیده است.
صادرات نفت خام ایران، به عنوان پنجمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان، از هنگام خروج آمریکا از توافق هسته ای ۵۰ درصد افت کرده است.
تاجران نفت و دلالان تانکرهای نفتی می گویند عربستان سعودی کمبود روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت در بازار را جبران می کند. چین هم واردات نفت خام از آمریکا را به منظور مقابله با تعرفه های وضع شده علیه کالاهای چینی متوقف کرده است. پکن اکنون نفت خود را از غرب آفریقا تامین می کند.
پیش از مشاجرات تجاری، چین مشتری حدود یک چهارم صادرات نفتی آمریکا بود. اکنون آن نفت به بازارهای دیگری در کره جنوبی، هلند و بریتانیا می رود.
این تحولات به شکلی چشمگیر موجب تغییر مسیر تانکرهای نفتی غول آسا یا «وی ال سی سی» ها در سراسر اقیانوس ها شده است. با افزایش تقاضا برای نفت در زمستان نرخ باربری نفتکش ها از سپتامبر تا اکتبر بیش از چهار برابر شده و به روزی تا ۴۵ هزار دلار رسیده است.