نیویورک تایمز در گزارشی از قول «سه مقام ایرانی» میگوید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس در تهران، دستور «حمله مستقیم به اسرائیل» را صادر کرده است.
نویسنده این روزنامه آمریکایی میگوید این «سه مقام ایرانی، از جمله دو عضو سپاه پاسداران» هستند و گفتند خامنهای این دستور را در «جلسه فوری» صبح چهارشنبه شورای عالی امنیت ملی، اندکی پس از اعلام خبر کشتهشدن هنیه صادر کرد.
بر اساس این گزارش، هر سه نفر درخواست کردند که اسامی آنها منتشر نشود، زیرا مجاز به صحبت علنی در این ارتباط نیستند.
خامنهای خود در شبکههای اجتماعی وعده «خونخواهی» اسماعیل هنیه را داده است.
جمهوری اسلامی و گروه فلسطینی حماس، اسرائیل را مسئول کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران معرفی کردهاند.
هنیه ساعاتی قبل از کشته شدن در روز سهشنبه، با علی خامنهای دیدار و گفتوگو کرده بود و به گرمی مورد استقبال رهبر جمهوری اسلامی، که بارها خواستار نابودی اسرائيل شده است، قرار گرفت.
هنیه، و زیاد نخاله دبیرکل گروه جهاد اسلامی که او نیز در دیدار با خامنهای حضور داشت، روز سهشنبه در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی شرکت کرده بودند.
در واکنش به کشته شدن هنیه، شاهزاده رضا پهلوی روز چهارشنبه در بیانیهای گفت اسماعیل هنیه هرگز نباید وارد خاک ایران میشد و حضور او در ایران را «توهینی به ملت و کشور ایران» خواند.
جمهوری اسلامی که خود تحت تحریم است، رقمی را که هر سال به حماس کمک مالی میکند شفاف اعلام نکرده، اما برآوردهای مختلف این کمک ها را تا صدها میلیون دلار اعلام کردهاند.
جمهوری اسلامی عنوان دولت اول حامی تروریسم در جهان را دریافت کرده است.
حکومت ایران پس از کشته شدن چند فرمانده سپاه پاسداران در حمله به ساختمانی که کنار سفارت جمهوری اسلامی در دمشق پایتحت سوریه قرار داشت، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائيل شلیک کرد.
به گفته مقامات اسرائيلی تنها تعداد انگشتشماری از آن موشکها و پهپادها، بدون آن که خسارت مهمی بر تاسیسات اسرائيل وارد کنند، از پدافندهای هوایی این کشور عبور کرد و بیشتر آنها منهدم شدند.
طبق برخی گزارشها، در واکنش به آن حمله، اسرائيل بخشی از یک سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ در اصفهان را با موشک دوربرد هوا به زمین زد و با این کار پیام مهمی به مقامات جمهوری اسلامی درباره توانایی نظامی خود فرستاد.
مقامات جمهوری اسلامی حمله موشکی اسرائيل را انکار کرده بودند. هر چند تصاویر ماهوارهای که بعدا در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری منتشر شد آسیب دیدن سایت سامانه اس-۳۰۰ در اصفهان را نشان میداد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور وقت خارجه جمهوری اسلامی، در مصاحبه با انبیسی نیوز گفته بود «آنچه اتفاق افتاد یک حمله نبود. آنها بیشتر شبیه اسباببازیهایی بودند که بچههای ما با آنها بازی میکردند، نه هواپیماهای بدون سرنشین.»
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، هم سپس این تکذیب را تکرار کرد و در جمع خبرنگاران گفت: «مقامات ذیربط اعلام کردهاند این حمله هیچ خسارتی نداشته و سامانه پدافندی ایران به وظایف خود عمل کرده است. بنابراین به نظر ما این موضوع قابل پرداختن نیست.»
کمال خرازی، مشاور خامنهای هم مدعی شده بود که حمله به تاسیسات دفاعی اصفهان با «ریز پرندهها» صورت گرفت، که به ادعای او پیشتر وارد ایران شده بود.
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده، اسماعیل هنیه در محلی که مقامات جمهوری اسلامی در شمال تهران برای او در نظر گرفته بودند، با موشک کشته شد. گزارش شده است یک محافظ او نیز کشته شد.
مشخص نیست که خامنه ای خواستار در پی کشته شدن اسماعیل هنیه خواستار حمله شدیدتری، در مقایسه با واکنش قبلی به کشته شدن چند فرمانده نظامی خود در دمشق، شده است یا خیر.
بسیاری از کارشناسان کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، و آن هم در روز تحلیف مسعود پزشکیان را «تحقیرآمیز» خواندهاند.
در همین حال شماری از کاربران غیرایرانی طرفدار گروه فلسطینی حماس در شبکههای اجتماعی، ظاهرا به جریان کشته شدن اسماعیل هنیه، با سوء ظن به جمهوری اسلامی نگاه میکنند.
همچنین ببینید: آسوشیتدپرس حمله به پدافند هوایی در اصفهان را تایید کرد؛ انکار مکرر مقامات تهران بیمعنی است