هیلاری کلینتون ، نامزد انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا روز شنبه در شهر گلن در ایالت نیوهمپشایر گفت امیدوار است که آمریکا بتواند برای متوقف کردن برنامه اتمی ایران، «به توافقی محکم و قابل تصدیق دست یابد.»
به گزارش آسوشیتد پرس، هیلاری کلینتون که در حال حاضر نامزد پیشروی ریاست جمهوری از حزب دموکرات است، بخشی از سخنرانی انتخاباتی خود را که به مناسبت روز چهارم ژوئیه، روز استقلال آمریکا، ایراد می کرد به ایران و برنامه اتمی آن اختصاص داد و گفت «امیدوارم این توافقی محکم و قابل تصدیق باشد که به بلندپروازیهای تسلیحاتی ایران پایان دهد». او افزود «با این حال موفقیت ما دراین زمینه به معنای پایان دادن به روحیه تهاجمی ایران نیست.»
هیلاری کلینتون در دورانی که وزیر خارجه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا بود، روند مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران را، که هم اکنون در وین در دست انجام است، به حرکت درآورد. جمهوری خواهان آمریکا این مذاکرات و توافق ناشی از آن را برای جلوگیری از بلندپروازی های اتمی ایران کافی نمی دانند و با آن مخالفت می کنند. این تضاد نظرگاه ها در سیاست خارجی آمریکا، احتمالا در تبلیغات انتخاباتی نقشی مهم خواهد داشت.
خانم کلینتون گفت ایران در دوران هشت ساله ریاست جمهوری جورج بوش برنامه اتمی خود را گسترش داد، تاسیسات پنهانی ایجاد کرد و به تهدید و ارعاب همسایگانش دست زد. اما به گفته او «واکنش وزارت خارجه دولت بوش با تردید و دودلی همراه بود.» او گفت«تنها واکنش» دولت بوش اعمال مجازاتهای تنبیهی بود.
کلینتون گفت پس از روی کار آمدن دولت اوباما «ما با برنامه سلاح اتمی ایران روبرو شدیم و باید تصمیم می گرفتیم با آن چه کنیم» که به گفته او، تنها یک توافق چاره همه چیز نیست.
«رسیدن به توافق، اگر به آن برسیم، به این معنا نیست که بگوییم می توانیم نفسی به آسودگی بکشیم.»
خانم کلینتون در این سخنرانی سپس به هکرهای چینی پرداخت و گفت چین کوشیده است « در آمریکا هرآنچه حرکت نمیکند را هک کند... و مقادیر زیادی از ااطلاعات دولت آمریکا را به سرقت برده است.»
بخش های دیگر برنامه انتخاباتی روز شنبه هیلاری کلینتون که در میان حامیانش برگزار شد، به توضیح نظرگاه ها و برنامه های او در زمینه مسائل داخلی آمریکا مانند طرح بهداشت اوباما، حکم دیوان عالی آمریکا در قانونی شمردن ازدواج همجنس گرایان در سراسر آمریکا، ترکیب آینده این دادگاه، و وام های دانشجویی بود.