چشم انداز مذاکرات هسته‌ای در سایه تغییر لحن آیت‌الله خامنه‌ای

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

واکنش ها به سخنان نوروزی آیت الله خامنه ای

اگر چه آیت الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران پیام نوروزی باراک اوباما را غیرصادقانه دانسته است، اما به نظر می‌رسد که پاسخ او به سخنان رئیس جمهوری ایالات متحده این بار با لحن متفاوتی ابراز شده است.

آیت الله علی خامنه‌ای آمریکا را متهم کرده است که با فشارهای اقتصادی، و به توصیف او، زورگوئی ، می خواهد ایرانیان را به ضدیت علیه حکومت اسلامی وادارد.

او این نظر را در سخنرانی سالانه اش به مناسبت نوروز، و یک روز پس از آن مطرح ساخت که بارک اوباما در پیام نوروزی خود خطاب به مردم و رهبران ایران ابراز امیدواری کرده بود که نوروز امسال بتواند به نقطه عطفی در بازگشت ایران به جامعه بین‌المللی و تجدید مناسبات با آمریکا منجرشود.

علی اصغر رمضانپور، روزنامه‌نگار، در این باره به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که لحن سخنان آقای خامنه‌ای از آن شکل اتهام‌زنی بدون استدلال خارج شده است و او ناگزیر شده است که با لحن نسبتا محترمانه‌ و همراه با استدلال صحبت کند.

به گفته این روزنامه‌نگار، این تعبیر آقای خامنه‌ای که سخنان آقای اوباما را صادقانه نمی‌داند به این معنی است که نمی‌تواند با نفس استدلالی که در صحبت‌های رئیس جمهوری آمریکا هست، مخالفت کند و فقط نسبت به نیت آقای اوباما تردید دارد.

علی اصغر رمضانپور درباره این گفته آقای خامنه‌ای که در ایران کسی با توافق هسته‌ای مخالف نیست، گفت که این سخنان به این دلیل بیان شده است که رهبر ایران و مخالفان توافق احتمالی، همانند مخالفان توافق در خارج از ایران مثل نتانیاهو، تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته‌اند و می‌خواهند خود را از زیر این فشار خلاص کنند. او معتقد است که فضای گفتگوی هر دو طرف نشان می‌دهد که بیش از هر زمان دیگر به توافق نزدیک شده‌اند و طبیعی است که قصد داشته باشند تا آخرین لحظه راه را برای هر تصمیمی باز بگذارند، به همین دلیل هم در سخنان آقای خامنه‌ای نوعی سخن گفتن از دو موضع دیده می‌شود؛ هم موضع دولت و رسیدن به توافق تایید می‌شود و هم دورنمایی شامل نرسیدن به توافق به چشم می‌خورد.

به اعتقاد این روزنامه‌نگار به احتمال زیاد دو طرف در مهلت مقرر به توافق هسته‌ای دست پیدا میکنند چرا که هر دو طرف، و بیشتر ایران، به این توافق نیاز دارند.