مهران امینیان: هنرمندان باید از پرستو احمدی و همراهانش حمایت کنند

پرستو احمدی

خبر بازداشت و سپس آزادی پرستو احمدی، خواننده جوان ایرانی، و دو نفر از نوازندگان همراه او در کنسرت فرضی «کاروان‌سرا» توسط جمهوری اسلامی، بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت و با انتقادهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی همراه شده است.

اعتمادآنلاین به نقل از تسنیم نوشت: «پرستو احمدی که به دلیل تولید و انتشار ویدئویی خارج از عرف و ارزش‌های اجتماعی، به پلیس امنیت عمومی مازندران دعوت شده بود، پس از برگزاری نشست توجیهی به همراه خانواده‌اش از ساختمان پلیس خارج شد.»

بنا بر این گزارش، بر اساس اعلام پلیس، مقرر شده است که وی برای پیگیری پرونده به مرجع قضایی مراجعه کند.

پیش‌تر میلاد پناهی‌پور، وکیل دادگستری، روز شنبه ۲۴ آذر از بازداشت پرستو احمدی در استان مازندران خبر داده بود.

مهران امینیان

مهران امینیان، خواننده و نوازنده ساکن تورنتو در کانادا، در گفت‌وگو با صدای آمریکا به شدت به تحت فشار قرار دادن هنرمندان توسط جمهوری اسلامی اعتراض کرد.

او می‌گوید: «شکی نیست که پرستو احمدی و نوازندگان همراهش می‌دانستند که مورد آزار ‌و اذیت جمهوری اسلامی قرار می‌گیرند و با آگاهی کامل از خطراتی که متوجه آنها خواهد شد، این کنسرت شجاعانه را برگزار کردند.»

مهران امینیان در ادامه می‌افزاید: «اجرای این هنرمندان در شرایطی که قطعاً می‌دانستند توسط جمهوری اسلامی، رژیمی که دشمن هنر و زیبایی است، هدف قرار می‌گیرند، قابل تقدیر است.»

او تأکید می‌کند که پرستو احمدی و همراهانش حاضر به پرداخت بهای سنگینی شدند که برگزاری این‌ کنسرت برای آنها به دنبال داشت و با شهامت این اقدام فرهنگی، هنری، اجتماعی، و سیاسی، را انجام دادند.

به گفته مهران امینیان، هنرمندان داخل و خارج از ایران باید با اعتراض به بازداشت پرستو احمدی و نوازندگان همراهش، از آنها حمایت کنند و این یک‌ وظیفه انسانی است.

او در ادامه می‌افزاید که با توجه به شرایط کنونی، فعالیت این هنرمندان، و چهره‌های دیگری مانند توماج صالحی یا شروین حاجی‌پور که در داخل ایران انجام می‌شود، تأثیر بسیار بیشتری نسبت به سخنانی دارد که در خارج از ایران و در امنیت کامل بیان می‌شود.

پرستو احمدی

به گفته مهران امینیان، تنها وظیفه‌ ایرانیان برون‌مرزی، حمایت از این هنرمندان شجاع است و باید رشادت و شجاعت آنها را جهانی کنند.

او در ادامه می‌افزاید که همه ایرانیان باید صدای پرستو احمدی، همراهانش، و تمامی هنرمندان شجاعی باشند که قوانین و محدودیت‌های این رژیم را به چالش می‌‌کشند تا رژیم نتواند به آنها آسیبی برساند و این هنرمندان قادر به بازگشت به زندگی عادی خود باشند.

مهران امینیان درباراه اهمیت برگزاری کنسرت پرستو احمدی و نوازندگان همراهش می‌گوید: «در سال‌های گذشته شاهد هنرنمایی برخی از خوانندگان زن در داخل ایران به شیوه‌های مختلفی بودیم و‌ زنان دیگری نیز بی‌توجه به قوانین و محدودیت‌های جمهوری اسلامی ویدئوهای آوازخوانی یا رقص خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند، ولی اجرای پرستو احمدی و همراهانش در کنسرت فرضی کاروان‌سرا، نخستین اجرایی است که به این صورت برگزار می‌شود‌ و اهمیت ویژه‌ای دارد.»

او در ادامه می‌افزاید که زمان برگزاری این کنسرت بسیار مهم است، و از طرفی اجرای شجاعانه، خوب، حرفه‌ای، و حساب‌شده پرستو احمدی و گروهش، به نوعی به اجرای زنان در ایران رسمیت می‌بخشد.

به گفته مهران امینیان، دقت به جزئیاتی مانند انتخاب مکان یا لباس خواننده، نورپردازی، صدابرداری، تنظیم، و به ویژه قطعات اجرایی، بسیار هوشمندانه صورت گرفته است و محصول نهایی از نظر کیفیت هنری در سطح بالایی است.

او‌ در ادامه می‌افزاید که شاید این یک کنسرت فرضی بدون تماشاگر باشد که فقط در فضای مجازی پخش شد، ولی نخستین کنسرت حرفه‌ای است که در بیش از ۴۰ سال گذشته توسط یک خواننده زن بصورت آزادانه در ایران اجرا شده و این بسیار مهم است.

کنسرت پرستو احمدی در کاروان‌سرایی در ایران

مهران امینیان ضمن قدردانی از شجاعت و جسارت پرستو احمدی، می‌گوید که یکی از نکات قابل توجه دیگر این کنسرت، حضور چهار نوازنده مرد کنار یک خواننده زن است.

او در ادامه می‌افزاید: «شاید می‌شد از نوازندگان زن نیز استفاده کرد ولی به نظرم حضور این نوازندگان مرد اقدامی نمادین است که نشان می‌دهد پس از چهار دهه مردان ایرانی کمی عقب می‌روند و به زنان فرصتی برای تنفس می‌دهند تا خود و قابلیت‌های ارزنده‌ای را که دارند، نشان دهند و در صحنه بدرخشند.»

به گفته مهران امینیان، در عین حال باید گفت که این‌ نوازندگان نشان می‌دهند که مردان ایرانی نیز معترض به قوانین جمهوری اسلامی، همراه با زنان ایرانی برای تغییر این قوانین زن‌ستیز تلاش می‌کنند.

این خواننده و نوازنده ایرانی در پایان می‌گوید که این‌ کنسرت از جنبه‌های مختلفی تاریخی ‌و خط‌شکن محسوب می‌شود و او امیدوار است که بزودی در ایران شاهد برگزاری کنسرت‌های واقعی زنان باشد که آزادانه برای مردم می‌خوانند.

اجرای این کنسرت در یکی از کاروانسراهای ایران با هنرمندی پرستو احمدی، در روز چهارشنبه ۲۱‌ آذر، بدون حجاب اجباری و پخش زنده آن از کانال یوتیوب، به یکی از پربازدیدترین رخدادهای بازتاب‌یافته در رسانه‌های اجتماعی ایران تبدیل شد و مورد توجه و تحسین بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. این کنسرت در شماری از رسانه‌ها در جهان نیز بازتاب یافت.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران پس از این کنسرت که تاکنون حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار بیننده داشته است، روز پنجشنبه ۲۲ آذر گفت که در پی انتشار «کنسرت فرضی در یک کاروانسرا» که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، و «در آن یک گروه به خوانندگی خانمی بدون رعایت موازین قانونی و شرعی در حال اجرای یک قطعه موسیقی هستند، پرونده قضایی تشکیل شد.»