مولوی عبدالحمید خواستار بررسی «دقیق و بی‌طرفانه» وضعیت آرمیتا گراوند و «مجازات» عاملان آن شد

آرمیتا گراوند، دانش‌آموز مخالف حجاب اجباری

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار بررسی «دقیق و بی‌طرفانه» چگونگی به‌ کما رفتن آرمیتا گراوند و برخورد با «مامور متخلف» شد.

او وضعیت این دانش‌آموز ۱۶ ساله را سبب ایجاد «دغدغه» در کشور و تمام دنیا خواند و بررسی «دقیق و بی‌طرفانه» را بهترین راه حل دراینباره دانست.

این روحانی بانفوذ سنی خواستار اجرای عدالت درباره مسببان به‌کما‌رفتن آرمیتا گراوند شد و تاکید کرد که «مامور گشت ارشاد یا هر ارگانی» در صورت ارتکاب ظلم یا اشتباه «باید بدون توجه به جایگاهش مجازات شود.»

آرمیتا گراوند، متولد بهمن‌ماه ۸۵، ۱۶ ساله، دانش‌آموز هنرستان دولتی «عروه‌الوثقی» در منطقه ۱۱ تهران است که روز نهم مهرماه هنگام بازگشت از مدرسه، در ایستگاه متروی «شهدای تهران» اندکی پس از ورود به داخل واگن مترو بر زمین افتاد.

او سپس به بیمارستان فجر، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش، منتقل شد و اکنون در آنجا بستری و در کما است.

روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز پنجشنبه ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که می‌گویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب‌ اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت.

همچنین ببینید: دو شاهد عینی روزنامه گاردین جزییات «حمله فیزیکی» مامور حجاب به آرمیتا گراوند را فاش کردند

مولوی عبدالحمید همچنین از اخراج اساتید منتقد و زندانی‌کردن معلمان معترض انتقاد کرده و تامین امنیت سیستان و بلوچستان را در گرو «مردم‌داری» حکومت دانست.

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه در ۱۴ مهر یکی از دلایل کمبود دویست هزار معلم در کشور را اخراج و بازداشت شماری از آنها دانست و خواستار رسیدگی حکومت به اعتراضات معیشتی اصناف، بازنشستگان، معلمان و کارگران شد.

او همچنین نگرانی‌های اقتصادی معلمان را موجب افت کیفیت آموزشی خوانده و افزود «معلم نباید دغدغه داشته باشد.»

روزنامه اینترنتی فراز بتازگی با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش در مدارس دولتی گزارش داد که با وجود تحصیل ۸۵ درصد دانش‌آموزان در مدارس دولتی، فقط حدود ۵ درصد از رتبه‌های بالای کنکور متعلق به این دسته از محصلان است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های خود با تاکید بر الویت تامین بودجه‌های آموزشی گفت از بی‌توجهی مسئولان آموزش و پرورش به کمبود دویست هزار معلم «حیران» است.

فعالان صنفی معلمان بی‌توجهی حاکمیت به آموزش را سبب اصلی «کسری بودجه سنگین» آموزش و پرورش در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته ذکر می‌کنند.

همچنین ببینید: دبیر کانون معلمان: کسری شدید بودجه عامل کمبود معلم برای ۴۶۰ هزار دانش‌آموز

مولوی عبدالحمید در بخشی از اظهاراتش، استخدام سریع افراد بی‌تجربه برای رفع کمبود معلم را بی‌نتیجه دانست و خواستار استفاده از نخبگان و افراد لایق و توانمند شد.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد که رفع مشکلات از طریق بکارگیری افراد کاردان و شایسته و بدون درنظرگرفتن مذهب، قومیت و دین آنها میسر خواهد بود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین تلاش برای« یکدست‌شدنس حکومت و استفاده از «طیفی خاص» از مدیران را موجب ضعف در کشور دانست و آن را سیاستی بی‌نتیجه توصیف کرد.

تامین امنیت سیستان و بلوچستان به کمک مردم

مولوی عبدالحمید در بخشی از سخنانش خواستار تحمل منتقدان از سوی حکومت ایران شده و تامین امنیت کشور و استان سیستان و بلوچستان را در گرو «مردم‌داری» ذکر کرد.

او با تاکید بر بی‌نتیجه بودن اعمال زور علیه مردم گفت «هیچ دولتی بدون حضور مردم قادر به تامین امنیت منطقه نیست.»

مولوی عبدالحمید در پایان خطبه‌هایش از نمازگزاران خواست با پرهیز از سردادن شعار در راهپیمایی سکوت شرکت کنند.

بر پایه ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، برگزاری راهپیمایی سکوت در زاهدان حاکی از پذیرش عمومی درخواست مولوی عبدالحمید است.

با این حال در دیگر شهر استان سیستان و بلوچستان، خاش، معترضان علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار دادند.