وکیل محمد قبادلو، معترض اعدامشده، با اشاره به ایرادات و شبهههای متعدد در پرونده موکلش، قصاص او را «ناعادلانه» و موجب «ذبح قانون و شرع» و «بیاعتبار کردن دستگاه قضایی» خواند.
مهدخت دامغانپور، یکی از وکلای محمد قبادلو، در گفتگو با وبسایت «دیدهبان ایران» با اشاره به محرومیت موکلش از ملاقات آخر با خانوادهاش و دروغگویی مسئولان زندان در روز اعدام این متهم سیاسی، گفت که او در «مخفیانهترین شکل ممکن» اعدام شد.
محمد قبادلو، معترض ۲۴ ساله دارای اختلال دوقطبی، به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی به نام فرید کرمپور حسنوند، روز ۳ بهمن بدون ملاقات آخر با خانواده اعدام شد.
خانم دامغانپور از جمله اشکالات این پرونده را بیتوجهی مقامات قضایی به بیماری اختلال دوقطبی این معترض و عدم دسترسی به مستندات مربوط به چگونگی کشتهشدن مامور نیروی انتظامی ذکر کرده است.
این وکیل دادگستری با اشاره به نادیده گرفته شدن «ایرادات اساسی» در بررسیهای پزشکی قانون افزود که پزشکی قانونی با «بازدید ظاهری» محمد قبادلو و بدون آگاهی از سابقه بیماری روانی او، در یک صفحه چهار خطی این متهم را دارای سلامت روانی و قوه تمیز اعلام کرده بود.
این در شرایطی است که مهدخت دامغانپور تاکید کرد که محمد قبادلو از نوجوانی دچار اختلال دوقطبی بوده و پیش از وقوع حادثه و در زمان اعترافاتش، مصرف داروهایش قطع شده بود.
وکیل محمد قبادلو همچنین تصریح کرد که به رغم وجود دوربینهای مداربسته در حوالی محل برخورد وسیله نقلیه محمد قبادلو با ماموران نیروی انتظامی، به وکلای این متهم گفته شده بود که «آن منطقه فاقد دوربین است»، ضمن آنکه گزارشی از نحوه پذیرش و درمان مامور کشتهشده نیز در پرونده موجود نبوده است.
به گفته مهدخت دامغانپور، تنها شاهدان این پرونده را نیز ماموران نیروی انتظامی تشکیل میدادند.
او همچنین به تبدیل پرونده امنیتی محمد قبادلو به «فوق امنیتی» و قطع دسترسی وکلا به پرونده این معترض جوان اشاره کرد و «اعمال این حجم از مخفیکاری در رسیدگی به این پرونده» را تعجبآور دانست.
مهدخت دامغانپور و امیر رئیسیان، وکلای انتخابی از سوی خانواده محمد قبادلو بودند.
اعدام همزمان محمد قبادلو و فرهاد سلیمی، دو زندانی سیاسی، با موجی از خشم و اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری، مدنی و سیاسی در داخل و خارج از ایران مواجه شد.
از جمله ۶۱ زندانی سیاسی و عقیدتی در بند زنان زندان اوین اعلام کردند که در اعتراض به اعدامهای اخیر و برای “توقف اعدام”، روز پنجم بهمن دست به اعتصاب غذای عمومی میزنند.
سازمان عفو بینالملل هم در بیانیهای اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی توسط مقامات جمهوری اسلامی را «فرو رفتن وحشتناک» آنها در «قلمروی جدیدی از ظلم» توصیف کرد.
از سوی دیگر، ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، هم از افزایش شدید استفاده از مجازات اعدام در ایران، از جمله اعدام این دو متهم سیاسی ابراز نگرانی کرد.