در حالی که پس از توزیع دفترچههای انتخاب رشته مشخص شد آموزش زبان "ترکی آذری" به رشتههای دانشگاهی اضافه شده است، هنوز مشخص نیست کدام دانشگاه های ایران آموزش این رشته را بر عهده دارند.
دولت حسن روحانی وعده داده بود آموزش زبانهای محلی غیرفارسی، مانند کردی و ترکی آذری را پیگیری کند؛ وعدهای که سال گذشته با آغاز آموزش زبان کردی در دانشگاه سنندج، عملی شد.
حال برخی از رسانههای ایران از روز شنبه ۲۳ مرداد قرار گرفتن رشته آموزش زبان ترکی آذری را در فهرست رشتههای دفترچه انتخاب رشته مورد توجه قرار دادهاند، هر چند این رشته در زیر مجموعه هیچ دانشگاهی قید نشده و "کدرشته محل" برای آن در نظر گرفته نشده است.
با این حال رسانههای حامی دولت همین گام را عمل رئیس جمهوری ایران به وعدههایی که به اقلیتها داده، دانستهاند.
آموزش زبانهای محلی و قومی طبق اصول قانون اساسی ایران آزاد است، اما طی دهه های گذشته نه تنها اجرا نشده، بلکه با محدودیت هایی نیز روبرو بوده است.
به نوشته روزنامه ایران، چندی پیش علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی گفت که دولت اصرار دارد آموزش زبان و ادبیات محلی در مدارس و دانشگاهها گنجانده شود.
آقای یونسی به خبرگزاری ایرنا نیز گفته بود: "دولت دستور داده که زبانهای محلی کردی و ترکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی این زبان هاست، در مدارس به دانشآموزان آموزش داده شود. این طرح در مدارس استان کردستان اجرا شده و در صورت فراهم شدن زیرساخت در دیگر مناطق کشور نیز اجرا میشود."
حسن روحانی با آغاز دوره ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۹۲ خورشیدی، بر آموزش زبان های کردی و ترکی در مدارس و دانشگاه های ایران تاکید کرده بود.
با این حال، سایت خبری "دانا" در یادداشتی، تحقق وعده دولت روحانی را زیر سوال برده و گفته است: علی رغم این که رشته زبان و ادبیات ترکی آذری در صفحات ابتدایی دفترچه درج شده، اما یک جستجوی ساده نشان می دهد هیچ دانشگاهی در کشور این رشته تحصیلی را ارائه نکرده و اقدام به پذیرش دانشجو در آن نمیکند.
مسئولان آموزش عالی ایران هنوز درباره دانشگاهی که قرار است رشته زبان ترکی را ارائه دهد، اظهار نظر نکردهاند.