گزارش وال استریت جورنال: تلاش اقلیت های قومی در ایران برای رسیدن به حقوق شان

بعد از حمله در اهواز، جمهوری اسلامی یک گروه جدایی طلب را عامل معرفی کرد اما فعالان حقوق اقلیت می گویند جمهوری اسلامی با تبعیض تنش را افزایش داده است.

گزارشی از ایزابل کولز و علی نبهان در روزنامه وال استریت جورنال

دست کم ۳۰ درصد جمعیت ایران را اقلیت های کرد، عرب و بلوچ تشکیل می دهند. جمهوری اسلامی نگران است دشمنان اش از شکایات آن ها برای دامن زدن به ناآرامی در ایران استفاده کند.

این چالش مضاعفی برای تهران است که با تظاهرات ضد دولتی گسترده ناشی از مشکلات اقتصادی دست به گریبان است.

در حالی که بعضی گروه های اقلیت با شورش و بعضی دیگر با کمپین های مردم نهاد می کوشند در ایران نفوذ پیدا کنند، تهران به شدت آن ها را زیر حمله گرفته است. ایران ۸ سپتامبر ۳ کرد را به اتهام اقدام مسلحانه اعدام کرد، ساعاتی بعد هفت موشک به پایگاه کردها کیلومترها آن سوی تر در داخل خاک عراق شلیک کرد.

به گفته یک منبع مطلع، موشک ها به ساختمانی برخورد کرد که گروه اپوزیسیون کرد چگونگی تشدید فشارهای بین المللی بر تهران را در آن به بحث می گذاشتند.

حمله موشکی که ۱۶ کشته به جای گذاشت نشانه ای از آمادگی ایران برای مجازات شورشیان در آنسوی مرزها است.

درون ایران ناآرامی ها ادامه دارد.

گروه های کرد در شمال غربی ایران که محل سکونت تقریبا ۸ میلیون کرد است با نیروهای رژیم به شکل روزافزونی درگیر می شوند.

جدایی طلبان عرب، در جنوب، در ۲۲ سپتامبر با حمله به یک رژه نظامی ۲۵ نفر را کشتند. ایران، آمریکا و عربستان سعودی را مقصر معرفی کرد. ریاض و واشنگتن این اتهام را رد کردند.

در شرق، شورشیان برای خودگردانی یا استقلال مردم بلوچ مبارزه می کنند و پاسگاه های نظامی در مرز پاکستان را هدف حملات نظامی قرار می دهند.

با وجود اتهامات، نشانه ای از حمایت واشنگتن از گروه های مخالف جمهوری اسلامی دیده نمی شود.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.