در حالی که ایران یکی از ۱۰ کشوری است که از کمترین آزادی رسانهها برخوردار است، این بار رئیس قوه قضائیه «رسانه حاکمیت» شدن را یک «افتخار» توصیف کرده است.
ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه یکم خرداد، در بین مسئولان رسانههای ایران گفته است که «اینکه دستگاههای مختلف برای خود اقدام به تاسیس خبرگزاری میکنند، برای آن است که رویکرد و نگاه و خبرشان به جامعه منتقل شود. اگر همه رسانهها این موضوع را مورد توجه قرار دهند، طبعا همه آنها، رسانه حاکمیت خواهند شد و رسانه حاکمیت شدن یک افتخار است».
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت مدام بگوییم فساد، فساد، برای کشور اطمینان ایجاد نمیکند.
اظهارنظر اقای رئیسی یادآور توصیه آیت الله علی خامنه ای در سال ۱۳۹۱ در مواجه با افشای فساد پرونده سه هزار میلیاردی و نقش برخی مقامات دولت احمدی نژاد بود که از رسانه ها خواسته بود افشاگری را متوقف کنند و «قضیه را دیگر کش ندهند.»
اشاره ابراهیم رئیسی به حفظ آزادی رسانه در ایران در شرایطی است که آمار توقیف رسانهها و بازداشت روزنامهنگاران منتقد در سالهای اخیر روندی افزایشی داشته است و روزنامه نگارانی که بازداشت شدهاند با اتهاماتی امنیتی روبرو می شوند.
همچنین ببینید: مسعود کاظمی روزنامهنگار دوباره بازداشت و به اوین منتقل شدهمچنین برخی از روزنامه نگاران نیز به خاطر اظهار نظر در صفحه های شخصی توئیتر خود و یا حضور در تجمعات صنفی برای گزارش بازداشت شدهاند.
براساس گزارشی درباره آزادی رسانهها در جهان که از سوی سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز منتشر شده است، ایران از میان ۱۸۰ کشور، در رتبه ۱۷۰ قرار دارد.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیت به نقل از گزارشگران بدون مرز نوشته است که ایران در ۴۰ سال گذشته یکی از سرکوبگرترین حکومتها را برای خبرنگاران داشته است.
همچنین بنا بر این گزارش ایران، از میان زندانیان مربوط به خبررسانی، «شهروند خبرنگاران، دو سوم زندانیان را تشکیل میدهند که بهای سختگیریهای رژیم تهران برای اطلاعرسانی مستقل را پرداخت میکنند.»
پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان«۴۰سال وعدههای عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت و وعدههای عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیتها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»