منابع کارگری از اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه پس از اخراج ۲۱ کارگر از این شرکت خبر می دهند.
سندیکای کارگران هفت تپه روز دوشنبه اول مهر ماه با اعلام این خبر نوشت که پس از اعلام خبر اخراج و عدم تمدید قرارداد ۲۱ کارگر نیشکر هفت تپه، امروز تمام کارگران بخشهای داخلی شرکت هفت تپه دست به اعتصاب زدهاند.
این سندیکای گارگری همچنین اخراج کارگران هفت تپه را محکوم کرده و در بیانیه ای نوشت که «تعدی وتعرض به خواست به حق کارگران جرم است» و کارفرما «پاسخگوی عواقب کار» است.
کارگران هفت تپه در هفته های اخیر هم دست به تجمعات اعتراضی زده بودند. این کارگران ۱۶ شهریور با تجمع در این شرکت نسبت به پرداخت نشدن دستکم ۲ ماه مزد معوقه خود و امضاء نشدن احکام شغلی کارگران از سوی کارما اعتراض کردند.
معترضان معتقد بودند کارفرمای بخش خصوصی توان مدیریت کارخانه را ندارد و شورای کارگری می تواند بهتر از کارفرما مجتمع نیشکر هفت تپه را اداره کند.
اعتراضات کارگران هفت تپه از سال ۹۷ به صورت گسترده آغاز شد حرکت به جای رسیدگی به وضعیت کارگران با معترضان برخورد امنیتی و قضایی از سوی حکومت انجام گرفت. اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفت تپه بود که پس از بازداشت، اعلام کرد مورد شکنجه قرار گرفته است و برای دومین بار بهمن ماه سال گذشته دستگیر شد.
احکام سنگین ۱۴ سال زندان برای اسماعیل بخشی و ۶ سال زندان برای محمدخنیفر کارگران هفت تپه تا کنون انتقادهای بسیاری را به همراه داشته است.
این کارگران همچنین اعلام کردهاند که دستکم ۲ ماه مزد معوقه طلب دارند. بخشی از اعتراض کارگران رسمی نیز ناشی از امضاء نکردن احکام شغلی کارگران از سوی کارفرماست.
ایالات متحده بارها برخورد امنیتی ایران با کارگران را محکوم کرده است. وزارت خارجه آمریکا نیز در پیامی گفته بود که رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.