۲۵ وکیل دادگستری در ایران با انتشار بیانیه ای نسبت به بدرفتاری با کارگران دستگیر شده هفت تپه و شکنجه اسماعیل بخشی نماینده این کارگران واکنش نشان دادند.
این وکلا در بیانیه خود که روز جمعه ۹ آذر منتشر شد، ضمن استناد به اصول قانون اساسی ایران، قراردادهای جهانی ژنو و کنوانسیون منع شکنجه نوشتند: شکنجه پلیدترین رفتار غیرانسانی است که نسبت به بازداشتی صورت می گیرد و همه قوانین بین المللی آن را محکوم می کنند.
این وکیلها، ضمن اشاره به وضعیت اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفت تپه با استناد به اصول قانون اساسی از رییس جمهور و رییس قوه قضاییه خواستار رسیدگی به این پرونده و برخورد با آمران و مامورین شکنجه او شده اند.
از امضاکنندگان این نامه می توان به حسین احمدی نیاز، محمد نجفی و مصطفی ترک همدانی اشاره کرد
روز پنجشنبه گزارش هایی از آزار و شکنجه اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران شرکت نیشکر هفتتپه منتشر شد.
«اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران ایران» گزارش کرد که اسماعیل بخشی پس از بازداشت از طرف ماموران امنیتی «مورد ضرب و شتم و شکنجه شدید» قرار گرفته، به طوری که «صورتش کبود و متورم» شده است. این نهاد نوشت که اسماعیل بخشی پس از «ضربات شدید» ماموران، دچار خونریزی معده شده و سپس در بیمارستان بستری شده است.
چند ساعت بعد از انتشار این گزارش، رئیس دادگستری شوش در گفتگو با خبرگزاری قوه قضائیه ایران، ضرب و شتم آقای بخشی را تکذیب کرد. این مقام قضایی در بخشی از صحبت هایش درباره بخشی، او را «یکی از متهمان تجمعات غیرقانونی در شهرستان شوش» نامید.
اسماعیل بخشی روز یکشنبه ۲۷ آبان به همراه دستکم ۲۰ نفر - از جمله اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفتتپه به همراه چند فعال کارگری، یک فعال مدنی، و تعدادی از شاغلین و مدیران شرکت که برای پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در پلیس امنیت حاضر شده بودند - بازداشت شد.
افراد بازداشت شده پس از مدتی با قرار وثیقه یا کفالت از زندان آزاد شدند، اما بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان - فعال مدنی - همچنان ادامه دارد.