در پی سخنرانی غلاحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران، و انتقاد او از نقش جمهوری اسلامی در جنگهای منطقه، یک مقام قضایی از اعلام جرم علیه او به دلیل «توهین به شهدای حرم» خبر داد.
در پی انتشار سخنان آقای کرباسچی در مراسمی در اصفهان از سوی رسانههای اصولگرا و انتقاد شدید از این سخنان، خبرگزاری میزان روز سهشنبه ۱۲ اردیبهشت نوشت که احمد خسروی وفا، رئیس کل دادگستری استان اصفهان خبر از تشکیل پرونده و اعلام جرم علیه او داد.
آقای کرباسچی در سخنان خود در اصفهان که طی روزهای اخیر صورت گرفت، گفته بود: «ما هم دلمان میخواهد در سوریه و لبنان و یمن و همه اینجا صلح برقرار شود. دفاع از مظلوم شود. شیعیان آنجا تقویت بشوند. ولی آیا این کار فقط با پول دادن و اسلحه خریدن و کشتن و زدن اینها حاصل میشود؟»
شهردار پیشین تهران اضافه کرده بود: «این دولت با غیرت دینی میگوید که بذارید ما از توان دیپلماسی برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم. توان دیپلماسی بزرگان دیپلماسی که [توانست] شش ابرقدرت را جلوی خودش بنشاند و بزرگترین مسئله که تحریم شورای امنیت بوده را حل بکند میتواند با توان دیپلماسی بیاید این مسائل را حل کند.»
این سخنان آقای کرباسچی حملات شدید سایتها و خبرگزاریهای وابسته به نهادهای امنیتی و سپاه پاسداران را در پی داشت.
انتقادها به حضور ایران در منطقه
ایالات متحده آمریکا و برخی دیگر کشورها، بارها به حضور نظامی ایران در دیگر کشورها اعتراض کرده است. در یک دهه گذشته جمهوری اسلامی ایران در عراق حضور نظامی دارد و حمایت هایی از گروه های تروریستی مثل حزب الله لبنان انجام می دهد.
حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق و حمایت آن از شیعیان لبنان و یمن طی سالهای اخیر انتقاد بسیاری از کشورهای منطقه و قدرتهای جهانی را در پی داشته است.
کشورهای منطقه از جمله ترکیه، اردن، عربستان سعودی، امارات، قطر و سازمانهای منطقهای جمهوری اسلامی را به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه و ایفای نقش منفی مسائل منطقهای متهم میکنند. حضور نظامی سپاه پاسداران در سوریه و دخالت مستقیم در عملیات نظامی در کمک به نیروهای دولتی سوریه و سرکوب مخالفان بشار اسد از جمله اقدامات ایران است که مورد انتقاد کشورهای منطقه قرار گرفته است.
نیروهای سپاه پاسداران در سوریه از سوی جمهوری اسلامی «مدافعان حرم» خوانده میشوند. تا کنون بیش از هزار نفر از نیروهای سپاه در سوریه، از جمله تعدادی از فرماندهان این نیرو جان باختهاند که از سوی به عنوان شهدای مدافع حرم از آنها یاد میشود.
نقش ایران در حمایت از حوثیهای یمن نیز مورد انتقاد دولت ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای منطقه قرار گرفته و مخرب خوانده شده است.
با این حال، در واکنش به سخنان آقای کرباسچی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران استفاده از دیپلماسی را در هنگامی که موضوع تروریسم مطرح است، کارآمد ندانست. بهرام قاسمی گفت: «زمانی که صحبت از تروریسم کور است فکر کنم زبان زور پاسخگوی اقدامات ناجوانمردانه آنها باشد.»
این در حالیست که سازمان ملل و قدرتهای جهانی بین گروههای تروریستی و مخالفان معتدل بشار اسد تفاوت قائل شدهاند.