همزمان با چهارمین سالگرد آبان ۹۸ و فشار نهادهای امنیتی برای جلوگیری از برگزاری مراسم یادبود برای کشتهشدگان این اعتراضات، شماری از خانوادههای دادخواه با انتشار متنی مشترک ضمن یادآوری کشتهشدن صدها تن از معترضان به دست نیروهای حکومتی ایران، بر ادامه داشتن «آبان» تاکید کردند.
بازماندگان معترضان جانباخته نوشتهاند: «عزیزان ما پا در راهی گذاشتند که پیشتر به خون بچههای آبان آغشته شده بود. پا در راهی گذاشتند که در آن ترس معنایش را از دست میداد و برای رسیدن به زندگی باید از مرگ میگذشتند. راهی که محسن محمدپورها و پویا بختیاریها پرچمدار آن بودند و هزاران نفر جان عزیزشان را فدای آن کردند. راهی که در آن نه آبان مختص بنزین بود و نه شهریور مختص حجاب. راهی که انتهای آن آزادی است و سرنگونی ظلم.»
خانوادههای دادخواه در ادامه با ذکر هویت و زمان جانباختن عزیزانشان «توسط جمهوری اسلامی»، خطاب به حکومت ایران افزودهاند « شما خودتون هم میدونید با آبان نابود شدید و این آبان ادامه دارد.»
خانواده های جواد حیدری، مجید کاظمی، عرفان خزایی، مینو مجیدی و فریدون محمودی از جمله خانوادههایی هستند که این متن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشتهاند.
فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در پی کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد جان باخت، این متن را در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خود منتشر کرده است.
شماری از خانوادههای داغدار آبان هم به رغم فشار و تهدیدات نهادهای امنیتی، بر سر مزار جانباختگان حاضر شدند.
عمو و خواهر پویا بختیاری با انتشار عکسی بر حضورشان بر مزار این جوان جانباخته در آبان ۹۸ خبر دادند. مهرداد بختیاری، عموی پویا، خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی نوشت: « گفتید مراسم سالگرد نگیرید، رفتیم گرفتیم؛ حد خودتان را بدانید.»
منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه، پدر و مادر پویا بختیاری، در حال حاضر با اتهاماتی همچون «اجتماع و تبانی علیه نظام» و «تبلیغ علیه نظام» در زندان بسر میبرند.
پویا بختیاری، یکی از کشتهشدگان اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ است که بر اثر شلیک مستقیم مأموران جمهوری اسلامی به سرش جان باخت.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی همواره تلاش کردهاند با فشار، تهدید، احضار و بازداشت اعضای خانوادههای دادخواه و داغدیدگان کشتهشدگان اعتراضات آنها را وادار به سکوت کنند.
سکینه احمدی، مادر ابراهیم کتابدار، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، هم با انتشار عکسی در صفحه اینستاگرام نوشت: «چهارمین سالگرد پسرم زیر جو شدید نیروهای امنیتی برگزار شد.»
بر پایه تصاویر منتشرشده خواهر بهروز اصغرپور، از کشتهشدگان آبان ۹۸، هم بر مزار برادرش حاضر شد.
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، هم در پیامی ویدیویی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای کشته شدگان آبان ۹۸ و ستایش از ایستادگی خانواده پویا بختیاری، برای ایستادگی آنها که همچنان در زندان هستند درود فرستاد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
خانواده وحید دامور، از کشتهشدگان آبان ۹۸، هم در پیامی ویدیویی چهارمین سالگرد جانباختن این معترض را گرامی داشتند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
خانواده فرهاد مجدم، از جانباختگان اعتراضان آبان ۹۸، هم به مناسبت چهارمین سالگرد کشتهشدن او بر مزارش حاضر شدند. صدیقه تورانی، مادر دادخواه او، در اردیبشهت سال ۱۴۰۲ در جریان یک تصادف رانندگی مشکوک کشته شد.
عفو بینالملل و انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای پیاس۷۵۲ هم به مناسبت چهارمین سالگرد اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در بیانیههایی جداگانه با خانوادههای جانباختگان این اعتراضات اعلام همبستگی کرده و بر محاکمه عاملان و آمران «فجایع آبان» تاکید کردند.
همچنین ببینید: بیانیههای عفو بینالملل و انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراینی به مناسبت آبان ۹۸
اعتراضات آبان ۹۸ در پی افزایش ناگهانی نرخ بنزین آغاز شد و به سرعت به اعتراضاتی گسترده علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد. حکومت ایران همزمان با قطع اینترنت به سرکوب خونین معترضان دست زد و علاوه بر کشتن و مجروح کردن صدها تن اقدام به بازداشت هزاران تن دیگر کرد.
خبرگزاری رویترز شمار معترضان جانباخته در جریان سرکوب ماموران حکومت را ۱۵۰۰ تن گزارش کرده است.
برخی از اعضای «انجمن خانوادههای دادخواه آبان» از جمله برادر برهان منصورنیا در گفتوگو با صدای آمریکا تاکید کرد که تعداد کشته شدگان در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ «بسیار بسیار بیشتر از ۱۵۰۰ نفر است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مقامهای جمهوری اسلامی شمار کشتهشدگان آبان ۹۸ را حدود دویست نفر اعلام کردهاند.