همزمان با چهارمین سالگرد سرکوب اعتراضات آبان ۹۸، شماری از خانوادههای دادخواه در مراسمی با نام «دادخواهی، امتداد مبارزه» در شهر تورنتو، در کانادا، شرکت کردند.
کیارش عالیپور، فعال حقوق بشر، در گفتگو با صدای آمریکا هدف از برگزاری این مراسم را مبارزه علیه فراموشی «جانهای عزیزی» دانست که در ۴۴ سال گذشته توسط حکومت جمهوری اسلامی کشته شدند.
پرستو عزیزی، فعال حقوق بشر، هم با اشاره به سرکوب اعتراضات سراسری در آبان ۹۸ و همچنین اعتراضات سال ۱۴۰۱ «آبان را یکی از تلخترین ماههای ایران» خواند و افزود که در این روزها «صدها تن از جوانان ایران را ازدست دادهایم.»
شماری از خانوادههای جانباختگان از جمله میلاد محمدی، برادر شهریار محمدی که از کشتهشدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بشمار میرود، در این مراسم سخنرانی کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
میلاد محمدی در بخشی از سخنرانیاش بعنوان شاهد عینی به شرح روایت جان دادن معترضانی پرداخت که سال گذشته در جریان اعتراضات سراسری به وسیله ماموران حکومت ایران کشته شدند.
مارال گرگینپور، همسر فرید آراسته که در سرنگونی هواپیمای اوکراینی کشته شد، در گفتگو با صدای آمریکا خواستار همصدایی همه مردم برای «ازپای درآوردن رژیم وحشت و جنایت» شد.
انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراینی پیاس ۷۵۲ هم بتازگی در بیانیهای با خانوادههای جانباختگان آبان ۹۸ ابراز همبستگی کرده است.
این انجمن در بیانیه خود «قتل» بیش از هزار و پانصد نفر از معترضان در آبان ۱۳۹۸ «توسط جمهوری اسلامی» را «کشتار گسترده» و «جنایات فراموشنشدنی» خوانده خواستار مجازات عاملین و آمرین «فجایع آبان» شد.
همچنین ببینید: بیانیههای عفو بینالملل و انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراینی به مناسبت آبان ۹۸اعتراضات آبان ۹۸ در پی افزایش ناگهانی نرخ بنزین آغاز شد و به سرعت به اعتراضاتی گسترده علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد. حکومت ایران همزمان با قطع اینترنت به سرکوب خونین معترضان دست زد و علاوه بر کشتن و مجروح کردن صدها تن اقدام به بازداشت هزاران تن دیگر کرد.
خبرگزاری رویترز شمار معترضان جانباخته در جریان سرکوب ماموران حکومت را هزار و پانصد نفر گزارش داده است.
روزنامه نیویورک تایمز، هم در آن زمان اعتراضات آبان ۹۸ را «بدترین ناآرامیها» در ایران در ۴۰ سال گذشته و عمده معترضان را متشکل از جوانان بیکار یا کمدرآمد توصیف کرد.