دو روز پس از باخت اجباری علیرضا کریمی، کشتی گیر تیم ملی زیر ۲۳ سال ایران در مسابقات جهانی، به منظور روبرو نشدن با کشتی گیر اسرائیلی، واکنش ها و انتقادها به این رویه ادامه دارد.
بهرام پارسایی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون ۹۰ روز سه شنبه هفتم آذر به خبرگزاری ایسنا گفت که او و یک نماینده دیگر «با توجه به بازتاب منفی موضوع کشتی کریمی که از سوی مربی ترغیب به واگذاری مسابقه شده بود»شکایتی را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارائه کردند.
به گفته او مسئولان از جمله وزیر ورزش باید گزارشی در این مورد به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه کند.
علیرضا کریمی، کشتی گیر وزن ۸۶ کیلوگرم تیم ملی زیر ۲۳ سال کشتی آزاد ایران، روز یکشنبه ۵ آذر در مسابقات قهرمانی امیدهای جهان در لهستان، در حالیکه در مقابل رقیب روس خود جلو بود، ظاهرا اسیر فیتیله پیچ های او شد و شکست خورد. ساعتی بعد از این مسابقه، فیلمی از دیدار او و حریف روس منتشر شد که مدیران تیم کشتی به خاطر روبرو نشدن کریمی با کشتی گیر اسرائیلی در مسابقه بعد، از او میخواهند که ببازد.
انتشار این فیلم واکنشهای انتقادی بسیاری برانگیخت. علیرضا کریمی که تا کنون مدالهای آسیایی بسیاری کسب کرده است، دو بار به منظور خودداری از روبرو شدن با کشتیگیر اسرائیلی در مسابقات جهانی تن به شکست اجباری داده.
او به خبرگزاری ایسنا در مورد آخرین کشتی خود گفت: «یک دقیقه مانده به پایان مبارزه گفتند تو باید به حریفت ببازی تا دور بعد به اسراییل نخوری. وقتی این حرف را شنیدم دنیا روی سرم خراب شد. در یک آن تمام زحمات و سختی هایی که ماه ها در تمرینات و دور از خانواده به امید کسب مدال طلای جهان متحمل شده بودم از جلوی چشمانم گذشت. انگار سطل آب یخ را روی سرم ریختند.»
کریمی با بیان اینکه در مسابقات جوانان جهان در سال ۲۰۱۳ نیز برای روبرو نشدن با حریف اسرائیلی ناچار شد ببازد، گفت: «آن زمان قهرمان آسیا هم شده بودم و به من گفتند به اندازه پاداش قهرمان جهان که ۴۰ سکه بود به تو می دهیم اما وقتی پدرم پس از مسابقات با نامه فدراسیون کشتی به وزارت ورزش رفت به او گفته بودند، به ما ربطی ندارد بروید از هر کس که گفته با اسراییل کشتی نگیرید پاداشتان را بگیرید.»
فدراسیون کشتی نیز در بیانیه خود اعلام کرد که در هر دو بار که علیرضا کریمی ناچار به واگذاری اجباری کشتی شد رتبه تیم ملی کشتی چند پله پایین افتاد. این فدراسیون ضمن تایید باخت مصلحتی علیرضا کریمی به دلیل روبرو نشدن با کشتی گیر اسرائیلی، کریمی را کشتی گیر مظلومی خطاب کرد که مسئولان کنارش نیستند.
جمهوری اسلامی که اسرائیل را به رسمیت نشناخته و آن را رژیم اشغالگر مینامد، ورزشکاران و تیمهای ورزشی را از رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی منع میکند.حال آنکه ورزشکاران کشورهای عربی و حتی فلسطینی مشکلی در مسابقه دادن با ورزشکاران اسرائیلی ندارند.
مرداد ماه گذشته، حضور مسعود شجاعی و احسان حاج صفی، دو ملی پوش فوتبال ایران شاغل در باشگاه یونانی پانیونیوس که به همراه تیم خود در چارچوب مسابقات مقدماتی لیگ اروپا با تیم مکابی اسرائیل بازی کردند، مورد حملات برخی از چهره های حکومتی و محافظه کاران قرار گرفتند.
در نهایت احسان حاج صفی با انتشار متنی از حضور در آن مسابقه عذرخواهی کرد و چندی بعد نیز به اردوی تیم ملی دعوت شد اما مسعود شجاعی، کاپیتان باسابقه تیم ملی، از آن هنگام دیگر به تیم ملی دعوت نشد.