وزیر امینت ملی اسرائیل روز سهشنبه ۱۸ مهر ، از توزیع سلاحها در میان داوطلبان مرزنشین و ساکنان عرب-اسرائیلی شهرهای مرزی این کشور خبر داد.
ایتامار بنگویر در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) با اعلام این خبر افزود که داوطلبان مجهز به اسلحه، در قالب تیمهای واکنش سریع سازماندهی میشوند.
به گفته این مقام امنیتی اسرائیلی، در دور نخست، چهار هزار قبضه سلاح و در مراحل بعدی هم دستکم شش هزار اسلحه بین داوطلبان توزیع خواهد شد و این افراد به کلاه و جلیقه ضدگلوله نیز مجهز خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اقدام دولت اسرائیل پس از آن انجام میشود که شبهنظامیان حماس روز شنبه ۱۵ مهر، توانستند با عبور از دیوار مرزی غزه و رخنه به خاک اسرائیل، علاوه بر قتل نزدیک به یک هزار تن، به ویژه غیر نظامیان، دهها تن از غیرنظامیان و نظامیان را نیز به گروگان بگیرند. شمار گروگانها بیش از یکصد تن برآورد شده است و آنها به داخل نوار غزه منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش، ساکنان شهرها و شهرکهای مرزی، از اکثریتی اسرائیلی و اقلیت ۲۰ درصدی از اعراب عمدتا فلسطینی تشکیل میشود و دولت اسرائیل احتمال بروز درگیری میان این دو گروه را هم زیر نظر دارد.
حمله گروه حماس که از حمایتهای مالی و نظامی حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، با انتقادهای گسترده بینالمللی مواجه شد. در مقابل، مقامهای جمهوری اسلامی، حملات خشونتبار حماس را که به طور عمده، متوجه غیرنظامیان اسرائیلی شده بود، ستودهاند.
در پی این حمله به خاک اسرائیل، ۶۴ شهروند خارجی کشته و صدها تن دیگر شامل ۷۸ تن از ۲۳ کشور جهان مفقود یا مجروح شدهاند.
همچنین ببینید: الجزیره؛ دستکم ۶۴ کشته و ۷۸ مفقود از ۲۳ کشور در اسرائیل ثبت شده استاسرائیل علاوه بر حملات هوایی به نوار غزه اعلام کرده است که این منطقه را هدف حمله زمینی نیز قرار خواهد داد.
درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان با رویکردهای متفاوت تحلیلگران سیاسی مواجه شده است.
حسین آقایی، پژوهشگر روابط بینالملل، میگوید گروه حماس، مردم غزه را به گروگان گرفته است و اسرائیل گزینهای به جز فشار نظامی در پیش رو ندارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
از سوی دیگر، حسین آرین، کارشناس نظامی، مقصر اصلی جنگ را اسرائیل دانسته و معتقد است که راهکار مشکل کنونی نه فشار نظامی، بلکه راهحل سیاسی است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند