گاردین زیر عنوان « جمع شدن پنجاه هنرمند سرشناس به مناسبت پنجاهمین سال ایجاد عفو بین الملل در یک ابرگروه» و با سوتیتر «به سلامتی آزادی نام آهنگی است که با اجرای این گروه از ستارگان سرشناس در جهان موسیقی عرضه خواهد شد» می نویسد ، گروهی برجسته از هنرمندان سرشناس قرار است روز پنجشنبه آهنگی را عرضه کنند، که بخشی از آئین های ویژه پنجاهمین سالگرد پایه گذاری عفو بین الملل است.
این آهنگ که به تجلیل و بزرگداشت فعالیت های عفو بین الملل در دفاع از حقوق بشر در سطحی جهانی اختصاص دارد، در استودیوهای له وون هلم (Levon Helm) موزیسین راک، و فعال مدافع حقوق بشر، در وود استاک (Woodstock) نیویورک ساخته شده است- استودیوهائی که پیشتر اصطبل و جایگاه مایحتاج زندگی برای حیوانات اهلی بود. هلم اوایل ماه جاری درگذشت.
عرضه این آهنگ، که جمع آوری منابع مالی برای مقاصد بشر دوستانه عفو بین الملل یکی از هدف های اصلی آن است، در عین حال مناسباتی دیرین میان نشریه آبزرور و عفو بین الملل را به یاد ها خواهد آورد ، چرا که عفو بین الملل پس از انتشار مقاله ای در سال ۱۹۶۱ در این نشریه در باره دو دانشجوی پرتغالی پایه گذاری شد، که بنا به گزارش ها جام هایشان را به سلامتی آزادی بلند کرده و نوشیده بودند. مقاله را پیتر بننسون (Peter Benenson)، وکیل مدافع نوشته بود.
جزئیات بیشتر در باره آهنگ به سلامتی آزادی (Toast to freedom) روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.
بیش ازپنجاه هنرمند سرشناس، از جمله کارلی سیمون (Carly Simon) و کریس کریستوفرسون (Kris Kistofferson) همراه با چهره هائی افسانه ای در موسیقی های موسوم به بلوز و پاپ، در کنار هنرپیشگانی طراز اول، نظیر اوان مک گرگور (Evan McGregor) با عرضه این آهنگ ظاهر می شوند.
در کنار ستارگان سرشناس بریتانیائی و آمریکائی، هنرمندان اسرائیلی و ایرانی نیز به اتفاق در این آهنگ آوازخوانی می کنند.
پایه گذاری عفو بین الملل در لندن، در واکنش به احساساتی خودجوش و ناشی از انتشار مقاله ۲۸ ماه مه ۱۹۶۱ بننسون در آبزرور، زیر عنوان «زندانیان فراموش شده» انجام گرفت. این مقاله خواستار کمپینی یک ساله برای عفو زندانیان سیاسی شده بود.
کمپین به فاصله ای کوتاه به تشکیلاتی جهانی مبدل شد که ضمن کسب جایزه صلح نوبل از حمایت بیش از سه میلیون فعال نیز برخوردار است.
عفو بین الملل در سال ۱۹۷۷ برای مشارکت در تحقق بخشیدن به آزادی و عدالت و نیز استقرار صلح در جهان به دریافت جایزه صلح نوبل، و در سال ۱۹۷۸ به دریافت جایزه حقوق بشر سازمان ملل متحد نائل آمد.