نگهداری زندانیان سیاسی در زمان کرونا به بهانه محکومیت بالای پنج سال؛ وضعیت جسمی هاشم خواستار نامناسب است

همسر هاشم خواستار، فعال مدنی زندانی، می‌گوید که علی‌رغم پیگیری‌ و نامه‌نگاری‌های متعدد با مرخصی آقای خواستار موافقت نشده است.

صدیقه مالکی‌فرد، همسر هاشم خواستار، فعال مدنی زندانی در ایران و یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای، روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت به صدای آمریکا گفت که با وجود وضعیت نامناسب جسمی آقای خواستار و ابتلای او به بیماری گوارشی، مقامات جمهوری اسلامی با مرخصی و یا آزادی موقت او از زندان وکیل‌آباد مشهد موافقت نمی‌کنند.

خانم مالکی‌فرد به صدای آمریکا گفت: «با گسترش شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران بارها با نامه‌نگاری به دادگاه انقلاب مشهد و دیدار با طباطبایی جانشین دادستان دادگاه انقلاب مشهد، درخواست خود مبنی بر آزادی موقت آقای خواستار از زندان را ارائه دادیم. اما با درخواست‌های ما موافقت نکردند و گفتند بخشنامه جدید قوه قضائیه شامل حال وی نمی‌شود.»

صدیقه مالکی‌فرد با اشاره به محکومیت هاشم خواستار به ۱۶ سال زندان می‌گوید، گویا مقامات جمهوری اسلامی معتقدند زندانیانی که به بیشتر از ۵ سال زندان محکوم شده‌اند به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند و اگر هم مبتلا شدند چه بهتر، از دنیا حذف می‌شوند.

هاشم خواستار که پیش از این به همراه سیزده نفر از فعالان مدنی ایران نامه درخواست استعفای خامنه‌ای را امضا کرده بود روز یکشنبه ۱۰ فروردین با صدور دادنامه‌ای از سوی شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، ‌به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور»،‌ «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تاسیس و اداره کانال تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۱۶ سال زندان و از بابت مجازات تکمیلی به ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور و به تحمل ۲ سال تبعید در نیکشهر محکوم شده است و در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان وکیل‌آباد مشهد سپری می‌کند.

همچنین ببینید: محکومیت قطعی چهار نفر از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنه‌ای به بیش از ۴۰ سال زندان

بر اساس یکی از مفاد بخشنامه قوه قضائیه که اسفند ماه سال گذشته صادر شده بود زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شده‌اند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این امر نه تنها واکنش زندانیان و خانواده آنها، بلکه واکنش‌های فعالان حقوق بشر و مقامات برخی کشورها را نیز به همراه داشته است.

صدیقه مالکی‌فرد که پیش از این به همراه فاطمه ملکی در حمایت از همسران زندانی خود هاشم خواستار و محمد نوری‌زاد در مقابل دادسرای انقلاب مشهد دست به تحصن زده بودند، با ابراز نگرانی از وضعیت همسرش در زندان به صدای آمریکا می‌گوید: «هدف من این است که مسئولین مملکت صدایم را بشنوند و حرمت مردم ایران را حفظ کنند؛ آقای خواستار گناهی نداشته و فقط به همراه دیگر فعالان مدنی از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بود که اگر نمی‌تواند مملکت را اداره کنید استعفا دهد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواسته‌ایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتاده‌اند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از این‌که این افراد غیرقانونی به زندان افتاده‌اند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم می‌کند که از زندان آزاد شوند.»

همچنین ببینید: مایک پمپئو: اصل بشردوستی حکم می‌‌کند که ایران تمامی افرادی که ناعادلانه زندانی شده‌اند را آزاد کند