پس از گذشت بیش از دوسال از بازداشت موقت هشت فعال محیط زیست در ایران، فعالان محیط زیستی زندانی در مجموع به ۵۸ سال زندان محکوم شدند.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه روز سه شنبه ۲۹ بهمن ماه با اعلام احکام قطعی پرونده فعالان محیط زیست گفت که مراد طاهباز و نیلوفر بیانی از جمله متهمان این پرونده به اتهام «همکاری با آمریکا» به ١٠ سال حبس و رد وجوه دریافتی محکوم شدهاند.
بنابر اعلام این مقام قوه قضائیه هومن جوکار و طاهر قدیریان نیز به اتهامی مشابه هرکدام به ۸ سال حبس محکوم شده اند.
بر این اساس سام رجبی، سپیده کاشانی و امیرحسین خالقی حمیدی دیگر فعالان محیط زیست زندانی در ایران نیز به اتهام «جاسوسی» هرکدام به ۶ سال حبس، محکوم شدند. برای عبدالرضا کوهپایه دیگر فعال محیط زیست بازداشت شده هم به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت» حکم ۴ سال حبس صادر شده است.
احکام قطعی منتشر شده نشان می دهد که احکام این فعالان محیط زیستی علی رغم تمام انتقادها تغییری نداشته و این احکام سنگین مورد تایید مقامات جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
همچنین ببینید: احکام سنگین برای پرونده محیط زیستیها؛ ۶ نفر از فعالان محیط زیستی بازداشتی به۶ تا۱۰ سال حبس محکوم شدندپیش از این برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد از صدور احکام سنگین زندان برای تعدادی از فعالان محیط زیست متهم به «جاسوسی» در ایران ابراز نگرانی عمیق کرده بود.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده پس از رأی اولیه دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی برای فعالان محیط زیست ایرانی مبنی بر شش تا ده سال زندان را محکوم کرده بود.
همچنین ببینید: آمریکا احکام سنگین دستگاه قضایی ایران علیه شش فعال محیط زیست را محکوم کردهومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی، و عبدالرضا کوهپایه از جمله فعالان محیط زیست بازداشتی در ایران هستند. این متهمان بیش از دو سال است که در بازداشت موقت به سر می برند.
کاووس سیدامامی نیز از جمله این بازداشتشدگان بود که دو هفته بعد از بازداشت، خبر مرگ او در زندان منتشر شد. مقامهای جمهوری اسلامی علت مرگ او را خودکشی عنوان کردند؛ اما خانواده سیدامامی این ادعا را رد کرده است.
بحران زیستمحیطی در ایران مدتها است که توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. مقامات ایالات متحده نیز بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگلخواریهای گسترده، و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.