نازنین زاغری از زندان اوین به «بخش روان درمانی» یک بیمارستان منتقل شد

ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری شهروند ایرانی بریتانیایی خبر داد که همسرش از زندان به بخش روان پزشکی بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شده است.

روزنامه گاردین روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه به نقل از آقای رتکلیف نوشت که نازنین زاغری روز دوشنبه به بیمارستان منتقل شده و زیر نظر سپاه پاسداران است.

پدر نازنین زاغری نیز اعلام کرد که روز سه‌شنبه تلاش کرده تا به دیدار دخترش برود؛ اما نگذاشته‌اند تا او نازنین را ببیند. همچنین خانم زاغری اجازه تماس با خانواده خود را نداشته است.

گاردین نوشت که خانواده خانم زاغری روز چهارشنبه به شدت ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که معمول نیست زندانیان سیاسی در طول درمان زیر نظر سپاه باشد.

بنابر این گزارش خانم زاغری پیش از انتقال به بیمارستان به بستگانش گفته بود که وقتی به ایران آمد تا پدر و مادرش را ببیند سالم و سرحال بود؛ اما حالا پس از گذشت سه سال و نیم به یک کلینیک سلامت روانی منتقل می‌شود.

به گزارش گاردین خانم زاغری گفته است: «اکنون به من نگاه کنید. سر از بیمارستان روانی درآورده ام. این موضوع باید مایه سرافکندگی باشد.»

اخیرا ریچارد رتکلیف برای مدت ۱۵ روز همزمان با همسرش که در زندان اعتصاب غذا کرده بود، مقابل سفارت ایران در لندن دست به اعتصاب غذا زد. این اعتصاب غذا بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشت.

همچنین ببینید: ریچارد رتکلیف همزمان با همسرش در زندان بعد از ۱۵ روز اعتصاب غذایش را شکست

نازنین زاغری ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ در حالی که به همراه دختر دو ساله‌اش پس از دیدار با خانواده در ایران قصد بازگشت به لندن را داشت، در فرودگاه بین المللی تهران بازداشت و سپس به اتهام‌های امنیتی به پنج سال زندان محکوم شد.

کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای نسبت به وضعیت زندانیان زن، از جمله نازنین زاغری، هشدار داده و اعلام کرده بود که آن‌ها با وجود نیاز مبرم، دسترسی به خدمات پزشکی ندارند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران در آخرین گزارش خود که حدود ۹ ماه پیش منتشر شد، از حبس دو تابعیتی‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که این بازداشت ها موجب نگرانی عمیق است و نمونه بارزی از طی نشدن مراحل قانونی در ایران است.

بازداشت دو تابعیتی ها با اتهامات امنیتی توسط رژیم جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی دارد. تحلیلگران غربی می‌گویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده می‌کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد. در حال حاضر تعدادی از شهروندان آمریکایی - از جمله ژیو وانگ، سیامک و باقر نمازی، و مایکل وایت - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.