ماموران امنیتی مانع از برگزاری جشن پنجاه سالگی کانون نویسندگان ایران شدند

نشان کانون نویسندگان ایران در کنار تصاویر تعدادی از اعضای جان باخته این نهاد

به گفته برخی از اعضای کانون نویسندگان ایران، ماموران پلیس و نیروهای امنیتی از برگزاری جشن پنجاه سالگی این کانون جلوگیری کردند.

رضا خندان مهابادی، نویسنده و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، جمعه چهارم خرداد به کمپین حقوق بشر در ایران گفت که پلیس پیش از برگزاری مراسم جشن به محل برگزاری این جشن حمله کرد و مانع تشکیل جلسه شد.

او در ادامه اضافه کرد که از آنجا که در اماکن عمومی سالنی به کانون نویسندگان ایران نمی‌دهند، اعضای کانون قصد داشتند در یک خانه مراسمی به مناسبت پنجاه سالگی تشکیل کانون برگزار کنند، اما نیروهای پلیس و ماموران وزارت اطلاعات ساعاتی پیش از آغاز برنامه خیابان را بستند، خانه را تفتیش کردند و وسایل را بردند.

اکبر معصوم بیگی، از دیگر اعضای کانون نیز درباره حمله ماموران به خانه محل برگزاری جشن کانون در شبکه‌های اجتماعی نوشت که ماموران خیابان‌های منتهی به خانه را مسدود کردند و پوسترها، وسایل و یادمان های مراسم را بردند.

کانون نویسندگان ایران در سال ۱۳۴۷ و با انگیزه دفاع از آزادی بیان و مقابله با سانسور تشکیل شد. سیاوش کسرایی، داریوش آشوری، سیمین دانشور، محمود اعتمادزاده (به‌آذین)، نادر نادرپور، اسماعیل خویی و احمد شاملو تعدادی از نخستین اعضای هیات دبیران کانون بوده‌اند.

این کانون در طی پنج دهه گذشته همواره با محدودیت روبرو بوده است و اعضای آن با برخورد امنیتی روبرو بوده‌اند.

تعدادی از اعضای کانون نویسندگان پس از انقلاب با زندان و اعدام مواجه شدند و در دهه هفتاد برخی از آنها به قتل رسیدند که در این بین، قتل محمد جعفر پوینده و محمد مختاری به دست ماموران وزارت اطلاعات، تایید شد.