نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر، با سپردن وثیقه آزاد شد

برخی از سایت‌های خبری گزارش دادند که نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر که بیش دو ماه پیش بازداشت شده بود، آزاد شده است.

وبسایت کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی دوشنبه ۲۲ مهر با انتشار این خبر نوشت که خانم جعفری که ۱۲ مرداد بازداشت شده بود با سپردن وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران، اتهام نوشین جعفری را تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات اعلام کرده بود.

در پی بازداشت نوشین جعفری، برخی منابع اطلاعاتی و کاربران ارزشی شبکه های اجتماعی در ایران مدعی شده بودند که او گرداننده حساب توئیتری «یار دبستانی» است که علیه جمهوری اسلامی می‌نویسد. با این حال، گرداننده این حساب توئیتری هرگونه ارتباط خانم جعفری با خود را رد کردند.

همچنین ببینید: جمعی از نمایندگان مجلس درباره احکام خبرنگاران و فعالان مدنی به رئیس قوه قضائیه نامه نوشتند

چندی پیش شیوا نظرآهاری، فعال مدنی و سیاسی خارج از ایران، فایل صدایی از نوشین جعفری منتشر کرده بود که در آن خانم جعفری با تاکید بر اینکه «تحت فشار» است، از خانم نظرآهاری خواسته بود اطلاعات یک حساب کاربری توئیتری را به او بدهد. خانم نظرآهاری با اعلام این که اطلاعی از چنین حسابی ندارد اشاره کرده بود که وقتی خانم جعفری گفته تحت فشار است، تلویحا عنوان کرده که بقیه حرف‌‌هایش هیچ اعتباری ندارد.

نوشین جعفری در مدت بازداشت با مشکل دسترسی به وکیل مواجه بود. حدود یک ماه پس از بازداشت او گزارش‌های غیررسمی بازداشت و خواهرش، شهرزاد جعفری، منتشر شد. گفته می شود که مقامات امنیتی خواهر نوشین جعفری را تهدید کرده بودند درباره وضعیت خواهرش اطلاع رسانی نکند.

همچنین ببینید: شهرزاد جعفری خواهر «نوشین جعفری» عکاس زندانی هم «بازداشت» شد


پیش از این نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی اصحاب رسانه، روزنامه‌نگاران، و نویسندگانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود آزادی‌شان را از دست داده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا نیز در این توئیت‌هایی با عنوان «۴۰ سال وعده‌های عمل نشده» جمهوری اسلامی نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب‌‌شده‌‌ترین فضاهای رسانه‌ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»