ماجرای تقلب سال ۸۸؛ مطهری از رئیسی خواست کروبی، موسوی و احمدی‌نژاد را به عنوان مطلع به دادگاه بیاورد

کروبی، احمدی‌نژاد و موسوی در انتخابات سال ۸۸ رقیب بودند.

در حالیکه رسیدگی به پرونده اتهامات محمدرضا خاتمی درباره سخن گفتن از تقلب انتخابات سال ۸۸ ادامه دارد، علی مطهری نائب رئیس پیشین مجلس، از رئیس قوه قضائیه خواست که دادگاه از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمود احمدی نژاد «به عنوان مطلع» دعوت کند.

به گزارش ایسنا، این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه ۱۲ خرداد در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با پیشنهاد حضور محصوران و رئیس جمهوری پیشین ایران در دادگاه، این موضوع را برای روشن شدن حقیقت ماجرا لازم دانست.

مطهری در ادامه نامه نوشت که حضور این سه تن در دادگاه محمدرضا خاتمی به عنوان مطلع، تکلیف محصوران نیز روشن می‌کند، و رئیس قوه قضائیه خواست که «خط قرمز مصنوعی» را بشکند.

این نماینده مجلس پیشتر نیز بارها از حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد، بدون محاکمه و حکم قضایی، انتقاد کرده بود.

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از یکسال بعد از انتخابات سال ۸۸ بدون برگزاری دادگاه در حصر خانگی هستند.

وزارت خارجه ایالات متحده امسال نیز همزمان با هشتمین سالگرد بازداشت خانگی «میرحسین موسوی»، «مهدی کروبی» و «زهرا رهنورد»، خواستار آزادی آنها و همه زندانیان سیاسی از ایران شده بود.

همچنین ببینید: وزارت خارجه آمریکا در هشتمین سالگرد، حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را محکوم کرد

در روزهای اخیر محاکمه محمدرضا خاتمی در جریان است. دادگاهی او به این خاطر است که پیشتر در یک گفتگو، گفته بود در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در ستاد انتخابات وزارت کشور «تقلب» رخ داد و «هشت‌میلیون» رای به صندوق‌ها اضافه شد.

همچنین ببینید: اجازه رسانه‌ای شدن جزئیات دادگاه محمدرضا خاتمی داده نشد

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین حزب مشارکت روز شنبه در حالی برگزار شده است که قاضی دادگاه اجازه انتشار جزئیات جلسه را به رسانه‌ها نداد.

قرار است جلسه بعدی دادگاه روز ۲۲ خردادماه برگزار شود.

در جریان انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ اعلام شد که محمود احمدی‌‌نژاد به پیروزی رسیده است، اما میرحسین موسوی و مهدی کروبی - دو تن از نامزدهای آن انتخابات - اعلام کردند که در انتخابات تقلب شده و نتایج آن را قبول ندارند که پیامد این موضوع، اعتراض‌های خیابانی در ایران بود. در جریان این اعتراض‌ها ده‌ها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پس از پایان آن انتخابات و در میانه اعتراض‌ها، در حالی که هنوز شورای نگهبان انتخابات را تایید نکرده بود، امکان هرگونه تقلب را رد و انتخابات را سالم توصیف کرد.