ادامه اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به احکام سنگین دادگاه

تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به احکام قضایی تعدادی از دانشجویان بازداشت شده، در چهارمین روز نیز ادامه یافت.

طبق خبرهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، دانشجویان در اعتراض به احکام ۵ و ۸ ساله زندان علیه برخی از دانشجویان بازداشت شده در اعتراض های دی ماه سال گذشته، از وزارت علوم خواستند که دولت در این موضوع دخالت کند.

دانشجویان عنوان کرده‌اند که وزارت علوم نباید ادعا کند که موضوع از دست دولت خارج است چرا که ضابط پرونده دانشجویان، وزارت اطلاعات بوده است.

دانشجویان دانشگاه تهران در روزهای اخیر با برگزاری تجمع‌های اعتراضی اعلام کردند که تا تغییر وضعیت پرونده قضایی دانشجویان بازداشتی و دخالت وزارت علوم برای تغییر این احکام، در امتحانات پایان ترم شرکت نمی کنند.

روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، معاون فرهنگی وزیر علوم در پایان چهارمین روز اعتراض دانشجویان به خبرگزاری‌ها گفت که وزارت علوم اسامی دانشجویان دارای احکام قضایی را در اختیار دادستانی تهران قرار داده است تا در پروسه تجدید نظر وضعیت آن‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

غلامرضا غفاری گفت که تاکنون احکام چهار دانشجوی پسر و دو دانشجوی دختر، از بازداشت شدگان اعتراض های دی ماه سال گذشته، اعلام شده است که بسیاری از جمله دانشجویان معتقدند که این احکام اولیه سنگین و به دور از انصاف بوده است.

او با بیان اینکه وزارت علوم برای تغییر احکام در مرحله تجدیدنظر، با دادستانی و قوه قضائیه ارتباط بر قرار کرده است گفت که در مرحله نخست باید دانشجویان لایحه تجدیدنظر ارائه دهند.

در همین رابطه، اواسط خرداد همچنین اعلام شد که یک دختر دانشجو از اهالی فریدون کنار که در جریان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ بازداشت شد و اکنون در بابل زندانی است، به ۶ سال حبس محکوم شده است.

بنا به گفته پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس، تنها در هفته اول اعتراضات سراسری دی‌ماه سال گذشته دستکم ۹۰ دانشجو بازداشت شدند.

محمود صادقی، دیگر نماینده تهران نیز از تشکیل پرونده قضایی برای حدود ۵۰ دانشجو خبر داده بود.

لیلا حسین زاده دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران نیز از جمله بازداشت شدگان بود که در اسفند ماه گذشته به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال «ممنوع‌الخروجی» محکوم شد.

از روز پنجشنبه ۷ دیماه، اعتراض‌هایی در شهرهای ایران آغاز شد. ابتدا این اعتراض‌ها رنگ و بوی اقتصادی داشت، اما به تدریج از مشهد، به کرمانشاه و سایر شهرهای ایران کشیده شد. در اعتراض های گسترده در شهرهای بزرگ و کوچک ایران، مردم معترض شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی نیز سر دادند.

دولت آمریکا از روز دوم این اعتراض‌ها بیانیه هایی در حمایت از مردم ایران و مطالباتشان صادر کرد. چهره های سرشناس کنگره آمریکا هم اعلام کردند که ایالات متحده باید در کنار مردم ایران بایستد.