«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران»، انجمن آسیایی حقوق بشر و توسعه و موسسه حقوق بشر قاهره اعلام کردند که سازمان های حقوق بشری فعال در سراسر جهان اسلام از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی خواسته اند تا از قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص ایجاد مکانیسمی برای نظارت بر حقوق بشر در ایران حمایت کند.
هادی قائمی، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» با انتشار بیانیه ای گفته است: «از اعدام های گروهی تا شکنجه و سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز، ایران در بحبوحه یک بحران جدی حقوق بشری است و به همین دلیل گروه های حقوق بشری از کشورهای مسلمان مختلف نیاز به اقدام را درک کرده اند.»
وی از کنفرانس کشورهای اسلامی خواسته است تا مانند لیبی، از اقدام سازمان ملل متحد در خصوص ایران حمایت کند.
سخنگوی این نهاد مدافع حقوق بشر در ایران افزوده است حمایت کشورهای اسلامی از قطعنامه سازمان ملل متحد این موضوع را روشن خواهد کرد که نقض حقوق بشر در هر کجا که باشد، از سوی همگان، از جمله توسط شهروندان مسلمان غیرقابل است.
در بیانیه روز ۲۶ اسفند «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» خاطرنشان شده است ۳۸ سازمان حقوق بشری مستقل خاورمیانه، آفریقا و آسیا روز ۲۳ اسفند سال 1389، با ارسال نامه ای به وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی از کشورهای مسلمان دعوت کردند تا از قطعنامه شورای حقوق بشر که یک گزارشگر ویژه برای نظارت و گزارش وضعیت حقوق بشر در ایران را منصوب خواهد کرد، حمایت کند.
در بخشی از این نامه آمده است: «ما به عنوان گروه های حقوق بشری که عمدتاً مدافع حقوق شهروندان کشورهای مسلمان هستیم ... امیدواریم شما به قطعنامه ای که موجب کمک به تغییر روال منفی حقوق بشری که در حال حاضر بر جمهوری اسلامی ایران سایه افکنده است، خواهد شد، با دید مثبت نگاه کنید.»
سازمان هایی از کشورهایی همچون الجزایر، مصر، بحرین، اندونزی، عراق، لبنان، مالزی، نیجریه، فلسطین، سوریه، اوگاندا و یمن و همچنین سازمان های منطقه ای عرب، آفریقایی و آسیایی این نامه را امضا کرده اند.
امضاکنندگان این نامه همچنین خواستار تعیین یک مکانیسم نظارتی برای جمع آوری اطلاعات و گفتگوی سازنده با مقامات در خصوص تغییر شیوه هایی شده اند که ادامه آن ها فقط می تواند منجر به نا آرامی های بیشتر شود.
مدیر کل انجمن آسیایی حقوق بشر و توسعه گفته است: «موضع قوی سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی علیه حملات خشونت آمیز دولت لیبی به شهروندانش ما را امیدوار کرده است و دولت های مسلمان باید مجددا در دفاع از حقوق شهروندان مسلمان سراسر جهان، شامل حمایت از قطعنامۀ شورای حقوق بشر در خصوص ایران، سخن بگویند.»
انجمن دموکراسی آفریقا، انجمن آسیایی حقوق بشر و توسعه، سازمان حقوق بشر عرب، مرکز حقوق بشر بحرین، موسسۀ مطالعات حقوق بشر قاهره، مرکز مطالعات حقوق بشر دمشق، شبکه مدافعان حقوق بشر شرق و شاخ آفریقا، دستور کار حقوق بشر نیجریه، گروه کاری حقوق بشر، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، انجمن خواهران عرب برای حقوق بشر از جمله نهادهایی هستند که این نامه را امضا کرده اند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز ۲۴ اسفند گزارشی را منتشر کرد که در آن از وضعیت حقوق بشر ایران و نیز از ناکامی های مکرر دولت ایران در همکاری با مکانیسم های فعلی حقوق بشر سازمان ملل متحد انتقاد کرده بود.
براساس بیانیه «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران»، مقامات جمهوری اسلامی از آغاز سال ۲۰۱۱ میلادی بیش از ۱۵۰ ایرانی را اعدام کرده است و این رقم در مقایسه با ۹۴ مورد در کل سال ۲۰۰۵ به طور چشمگیری افزایش یافته است.