یک فعال برابری جنسیتی در ایران به ۵ سال زندان محکوم شد

رضوانه محمدی، فعال برابری جنسیتی

رضوانه محمدی، فعال برابری جنسیتی، از سوی دادگاه انقلاب تهران به صورت غیابی به ۵ سال زندان محکوم شده است.

این فعال برابری جنسیتی با انتشار این خبر در صفحه اینستاگرام خود دلایل صدور این حکم در پرونده خود را: جمع‌آوری اطلاعات و تصاویر مربوط به گورهای جمعی اعدام شدگان سال ۶۷؛ جرمزدایی، عادی‌سازی، ننگ‌زدایی، و قابل پذیرش کردن همجنس‌گرایی؛ و تلاش در جهت پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی در برابر نقض حقوق بشر و عدم به رسمیت شناختن همجنس‌گرایان، عنوان کرده است.

در این حکم از واژه «همجنسبازی» استفاده شده است که به گفته رضوانه محمدی، در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نفی هر گونه گرایش جنسی به جنس موافق به کار برده می‌شود.

پیش از این صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که جلسه دادگاه خانم محمدی به صورت غیابی و به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق تلاش برای عادی‌سازی روابط همجنس‌خواهانه» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده است.

همچنین ببینید: برگزاری دادگاه غیابی برای رضوانه محمدی فعال برابری جنسیتی در ایران برگزار شد

رضوانه محمدی، فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی پلمیر و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مطالعات جنسیتی در موسسه آنلاین ایران آکادمیا، ۱۲ شهریور ۹۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مدت ۲۶ روز در یکی از سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ تحت بازجویی قرار گرفت. او از تاریخ هفتم مهرماه به بند زنان زندان اوین منتقل و در نهایت در تاریخ ۲۸ مهر با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.

همچنین ببینید: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خطاب به ظریف: تعجبی ندارد که مردم ایران از این «رژیم واپسگرا» بیزارند

ایالات متحده آمریکا بارها قوانین ضدحقوق بشری جمهوری اسلامی، مانند جرم‌انگاری همجنسگرایی و صدور احکام سنگین همچون شلاق و حتی اعدام برای همجنس‌گرایان، را محکوم کرده است. پیش ازاین نیز مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در پیامی توئیتری خطاب به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نوشت: «آیا [ظریف]، وزیر خارجه بزرگترین [حکومت] حامی تروریسم در جهان، دار زدن همجنسگرایان با جرثقیل، سنگسار زنان، سرکوب اقلیت‌ها، مجاز کردن ازدواج با دختربچه‌های ۹ ساله، و بازداشت معترضان به حجاب اجباری را متمدنانه می‌داند؟»